Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Neuroaffektiv udviklingspsykologi er en brobygning mellem den nyeste hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Neuroaffektiv psykoterapi med voksne omsætter teorien til det psykoterapeutiske arbejde og præsenterer ideer til, hvordan man kan skabe personlighedsmæssige udviklingsprocesser i det udviklede nervesystem. Alle bogens bidrag bygger på den grundlæggende udviklingspsykologiske forståelse, at det er andres anerkendelse, som former selvet, og det er gennem andres anerkendelse, at man etablerer en bevidsthed om sig selv. Neuroaffektiv psykoterapi med voksne er ikke en ny behandlingsmetode, men et ”landkort”, der kan vise vej i forhold til mange forskellige hensigtsmæssige psykoterapeutiske metoder: Hvilken metode er anvendelig til hvem, til hvad og hvornår?Bogen samler udenlandske og danske forfatteres bidrag, der alle forholder sig til psykoterapi ud fra en kompleks forståelse af personlighedsudvikling som en gensidig proces mellem neurobiologi og relationel regulering. Bogen er inddelt i fem dele:1. Integration af neuroaffektiv viden i det psykoterapeutiske felt2. Neuroaffektiv udviklingspsykologi som grundlag for at forstå den psykoterapeutiske proces3. Afstemningsprocesser i psykoterapi4. Psykoterapeutisk intervention i forhold til alvorlige relationsforstyrrelser, traumer og dissociative lidelser5. Mentaliseringsprocesser og psykoterapi.Bogen henvender sig til psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, pædagoger og andre fagpersoner, der indgår i psykoterapi og miljøbehandling med voksne, heriblandt også familiebehandling.Susan Hart er psykolog og har tidligere udgivet bøgerne Neuroaffektiv psykoterapi med børn (2011), Dissociationsfænomener (2011), Den følsomme hjerne (2009), Hjerne, samhørighed, personlighed (2006), Betydningen af samhørighed (2006) og sammen med Rikke Schwartz Fra interaktion til relation (2008). Susan Hart har derudover skrevet artikler om neuroaffektiv udviklingspsykologi og afholder kurser i emnet.
Mindfulness er blevet beskrevet som en anden måde at bruge opmærksomheden på – en måde, som kan være en virksom modvægt til en række psykiske og fysiske belastninger som f.eks. stress, angst, kronisk smerte og depression. Bogen gennemgår mindfulness-metodens baggrund og sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger. Centralt står bevidsthedslivets grundvaner, som meditationstræningen konkret rettes imod. Bogen viser metodens kliniske og kreative anvendelsesmuligheder, f.eks. i psykoterapi, stress-behandling, innovation og personlige modningsprocesser.
NÆRVÆRSMEDITATION – enkle anvisninger og en indføring i den gradvise metode. Bogen rummer en opsummering af 10 års undervisningserfaring med indre fordybelse gennem meditation. Efter en beskrivelse af arbejdet med koncentration gennemgås 10 trin i retning af det meditative nærvær. Bogen rummer endvidere en række konkrete øvelser som kan hjælpe til opdagelsen af et dybere og mere intenst nærvær, i nogle sammenhænge kaldet mindfulness. Afslutningsvist gennemgås en konkret livspraksis, der kan støtte arbejdet med meditation.
"På sporet af elefanten" er en rejse gennem en kropslig, sjælelig og åndelig forståelse af de mange teorier og forskningsresultater om det hele menneske.Bogens titel hentyder til allegorien om de tre blinde, der kommer med hver deres opfattelse af elefantens anatomi, og virkeligheden om mennesket kommer sandelig til at se forskellig ud, når man med udgangspunkt i kroppen, psykologien eller spiritualiteten nærmer sig en samlet definition af det holistiske menneske.Jens-Erik Risom (f. 1951) er en dansk forfatter og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 år trænet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er især optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han været leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.
"Et menneske, et dyr, en plante, er som en linedanser. Tovet er spændt ud mellem fødsel og død. Vandringen fremad er drevet af kræfter dybt rodfæstede i kroppen, i celler og væv. Linedanserens udfordring er instinktivt at holde balancen, ikke at falde ud i ekstremet, for der at starte en dramatisk rejse mod afgrunden."Jens-Erik Risom fortæller i "Selvudviklingens Tao og de fem elementers psykologi" fra 1991 om selvudvikling med udgangspunkt i både det traditionelle kinesiske syn på selvet og den vestlige dybdepsykologi. I bogen lægges der vægt på, at balancen i menneskets indre såvel som den fysiske krop skal opretholdes, for at man kan leve et godt og harmonisk liv.Bogen er interessant læsning for alle, der interesserer sig for selvudvikling og det traditionelle kinesiske syn på krop og sjæl.Jens-Erik Risom (f. 1951) er akupunktør og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 år trænet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er især optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han været leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.
"Den kinesiske lægekunst har sine rødder i den oldkinesiske livsopfattelse. Aspekter af denne livsopfattelse blev bl.a. formuleret af Laotse i bogen 'Tao Te King', der menes at stamme fra ca. 5. årh. f.Kr. I denne bog beskrives en virkelighed, som ligger bag den manifeste verden, en værensdimension, som alt i tilværelsen udspringer af."Akupunktur er en af de ældste behandlingsformer i verden, og den bruges i dag over hele verden til behandling af mange forskellige lidelser og problemer. Akupunktør Jens-Erik Risom fortæller i "Akupunkturens metode" fra 2004 om akupunkturens vigtigste elementer lige fra diagnosticering af problemer til behandlingsteknikkerne. I bogen beskrives også det menneskesyn og den filosofi, der ligger bag akupunkturens metoder og tilgang til behandling.Jens-Erik Risom (f. 1951) er akupunktør og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 år trænet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er især optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han været leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.
"Den engelske læge dr. Edward Bachs blomstermedicin har i de sidste årtier fundet sin plads blandt nutidens udvalg af alternative helbredelsesmetoder. Som en udløber af urtemedicinen, lægekunstens ældste gren, hører blomstermedicinen til blandt de veje til genskabelse af den legemlige og sjælelige sundhed, der er baseret på indtagelse af lægemidler."De sidste mange årtier har flere og flere læger, dyrlæger og andre behandlere fået øjnene op for blomstermedicinens mange anvendelsesmuligheder som supplement til den moderne lægevidenskabs behandlinger. Jens-Erik Risom fortæller i bogen her fra 1995 om dr. Edward Bachs mange remedier til behandling af både fysiske og psykiske problemer. Han beskriver, hvordan det kan være muligt at opnå helbredelse eller bedring gennem brug af en af dr. Bachs mange naturlige remedier.NB. Opsøg altid din læge, hvis du fejler noget. Dr. Bachs medicin kan bruges som supplement til behandling af lidelser, men kan ikke nødvendigvis stå alene.Jens-Erik Risom (f. 1951) er akupunktør og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 år trænet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er især optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han været leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.
Uden at fortabe sig i vurderinger og fordomme kan den helt almindelige opmærksomhed frisættes, så den evner at være fuldgyldigt til stede i det nuværende øjeblik. Fri af binding til negative følelser, fri af identifikation med tanker, fri af sanseindtrykkenes forførelse kan bevidsthedens lys skinne på det, som er.En vej til udforskning og fordybelse af disse muligheder er vidnemeditation, også kendt som mindfulness eller neutral iagttagelse. Træningen forudsætter evnen til en dybere indre kontakt. At se ind er at påbegynde en levende undersøgelse af det, som gør os ægte menneskelige.Bogen søger at belyse denne udforskning fra en række forskellige vinkler, herunder introspektive erfaringer, guidede meditationer, teoretiske overblik og citater fra traditionelle og nutidige fortalere for meditation. Tilsammen udgør bogens syv afsnit en manual i den konkrete tilegnelse af videregående mindfulness: neutral iagttagelse, panoramisk opmærksomhed og empatisk, hvilende åbenhed.
"Blomstermedicin" handler om blomsters helende virkning på mennesket. Det er en metode til naturlig helbredelse baseret på dr. Edward Bachs opdagelse af en række vilde blomsters indvirken på personligheden og følelseslivet. Dr. Bach blev født i slutningen af 1800-tallet og er kendt for at have udviklet blomstermedicinen som en alternativ behandling ud fra den betragtning, at visse fysiske lidelser har deres udspring i psykisk disharmoni.Bogen kan læses som en introduktion og guide til behandling med blomstermedicin og rummer en beskrivelse af syv grundlæggende virkeområder samt en oversigt over forskellige blomster og deres anvendelse.Jens-Erik Risom (f. 1951) er en dansk forfatter og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 år trænet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er især optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han været leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.
Mindfulness er blevet beskrevet som en anden måde at bruge opmærksomheden på – en måde, som kan være en virksom modvægt til en række psykiske og fysiske belastninger som f.eks. stress, angst, kronisk smerte og depression. Bogen gennemgår mindfulness-metodens baggrund og sammenhæng med psykologiske og eksistentielle problemstillinger. Centralt står bevidsthedslivets grundvaner, som meditationstræningen konkret rettes imod. Bogen viser metodens kliniske og kreative anvendelsesmuligheder, f.eks. i psykoterapi, stress-behandling, innovation og personlige modningsprocesser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.