Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jytte Lund Larsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Torben Christensen & Jytte Lund Larsen
    158,95 kr.

    Mediepsykologi – Retninger – Fremtid tager udgangspunkt i den nye bekendtgørelse for psykologi på de gymnasiale uddannelser. De unge navigerer som digitale indfødte rundt på sociale medier og anvender ny teknologi. Forfatterne ønsker at bidrage til at gøre målgruppen bevidst om etik, digital dannelse og fordele og ulemper ved at bruge de sociale medier (SoMe). I disse overvejelser indgår også, at forfatterne med bogen vil bidrage til, at unge ikke bare følger den sociale smitte-/lemmingeffekt, som opslag på nettet kan have. De unge skal få en forståelse for og en bevidst viden om den digitale verden og lære, hvordan de selv kan have indflydelse på, hvordan de bruger de sociale sider, og hvordan det påvirker identitetsdannelsen. Bogen trækker tråde til andre psykologiske retninger, hvor det er naturligt. Desuden kan bogen bruges som afsæt til tværfagligt samarbejde mellem psykologi og andre fag på ungdomsuddannelsen. I bogen er der interviews med fagpersoner, som har fingeren på pulsen i forhold til unge. Der er progression i kapitlerne i forhold til selvstændighed og besvarelse af opgaver. Undervisere og studerende på andre uddannelser med interesse for mediepsykologi kan også få udbytte af bogen, selvom bogen primært henvender sig til gymnasiale uddannelser, men undervisere og studerende på andre uddannelser med interesse for mediepsykologi kan også få udbytte af bogen Om forfatterneJytte Lund Larsen er cand.pæd i tysk, pædagogik og psykologi og sidefag i psykologi. Co-active coach, cpcc, journalist. Censor på videregående uddannelser. Lektor på VUC & hf i Nordjylland. Forfatter til fagbøger og skønlitteratur. Torben Christensen er uddannet cand.scient. i biologi og idræt samt ph.d. i psykologi og har desuden en officersuddannelse bag sig. Torben har mange års undervisningserfaring fra både STX, Københavns Universitetet og VUC og er nu ansat på KVUC. Sideløbende arbejder han som censor på Akademiøkonom-uddannelsen i Velfærd – undervisning - sundhed samt med forfatterskab til andre kommende bøger.

  • - Et essay om folkelivet i dagligdagens Paris
    af Jytte Lund Larsen
    88,95 - 168,95 kr.

    Fortabt og forgabt i byernes by. På en og samme tid. I løbet af 37 sommerdage sætter Jytte Lund Larsen sig for at udforske særligt tre arrondissementer i Paris. Målet er at komme ind under huden på pariserne og undersøge, om det er muligt at få en fællesskabsfølelse med byen og dens borgere og forstå den multinationale kultur og livsstil på så kort tid. Jytte Lund Larsen skifter de overrendte turiststier ud med nye og spændende veje, der alle fører til helt særlige møder, oplevelser og tanker. Intet er helt, som de 27 andre gange hun har været i byen. Fortabt i Paris er et essay om en sommer ud over det sædvanlige …

  • af Jytte Lund Larsen & Kasper Nesager-Hansen
    78,95 kr.

    Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns udfordringer med dannelse af identitet. Adopterede har rødder to steder – i deres biologiske ophav og i adoptivfamilien – og ofte er det biologiske ophav ukendt. Det kan skabe stor eksistentiel tvivl, splittelse og ensomhed. Men adopterede skal ikke føle sig alene, og derfor har forfatterne Jytte Lund Larsen og Kasper Nesager-Hansen skrevet denne bog. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. For at skabe en bredere forståelse for adoptivbørns erfaringer, taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og livssituationer.Kasper Nesager-Hansen (1978) er uddannet i filosofi og økonomi fra CBS og som social- og sundhedsassistent. Har har siden 2002 arbejdet som journalist for blandt andre Berlingske og Jyllands-Posten og er nu selvstændig kommunikationskonsulent. Kasper Nesager-Hansen er desuden adopteret transnationalt fra Sydkorea til Danmark. Han er medstifter og formand for Netværk for Adoption & Børnehjælp (NAB), der arbejder med danske børn adopteret fra Pattaya Orphanage i Thailand. Jytte Lund Larsen (f. 1951) er journalist, forfatter og konsulent. Udover en række fagbøger om psykologi, tysk, dansk og mentorship, har hun skrevet digtsamlinger, noveller og en roman. Jytte Lund Larsen er i øvrigt adopteret nationalt.

  • af Jytte Lund Larsen & Kasper Nesager-Hansen
    128,95 - 156,95 kr.

    Adoption - Identitet – Eksistens beskriver adoptivbørns dobbelte udfordring i identitetsdannelse. Adopterede har en baggrund med rødder i både adoptiv- og biologisk familie. Adoptivbarnets biologiske baggrund er en eksistentiel og ukendt faktor i den adopteredes bevidsthed. Spørgsmålet er, hvordan man får de to sider til at smelte sammen i barnets bevidsthed, så barnet får redskaber, der hjælper det med at få svar på tvivl i forhold til eksistens? Hvordan kan adoptivbørn håndtere udfordringer med dannelse af identitet og eksistens? Hvor er ’de blinde pletter’? Og hvordan kan adoption påvirke adfærd og reaktioner på en bevidst og ubevidst måde? Hvordan har barnesynet forandret sig over tid?Bogen er skrevet af adoptivbørn for adoptivbørn. Den adopterede skal ikke føle sig alene. Jytte er født i Danmark og adopteret af danske forældre, mens Kasper er født i Sydkorea og adopteret af danske forældre. Som grundlag for at forstå og give et muligt bud på en bedre forståelse af baggrund og eksistentielle udfordringer taler forfatterne med fagfolk og adoptivbørn i forskellige aldre og steder i livet.

  • af Jytte Lund Larsen
    67,95 - 123,95 kr.

    Installation i glimt er sammensat af digte, der indbyder til refleksion over livets processer med udvikling og fravalg. Digtene har udgangspunkt i noget kendt, der kan være læserens ståsted. Det kan være nødvendigt at give slip og at tænke anderledes, når der er fokus på klimaforhold, børns og unges trivsel og det, som vi ikke kan kontrollere. Hvad giver mening? Og hvordan oplever du sammenhæng i din tilværelse? Det kræver mod at finde livets og lysets vej.

  • af Jytte Lund Larsen
    148,95 kr.

    Hvad er sundhedspsykologi? tager udgangspunkt i psykologiske temaer omkring sundhed. Hvordan er sammenhængen mellem livsstil og sygdom, sundhed og kost, bevægelse og stress, rask eller syg? Viden om og forståelse af sundhed ses i et holistisk perspektiv i forhold til sundhedsfremme. Et af bogens fokuser er, at der kan trækkes tråde til andre psykologiske retninger ud fra teori, arbejdsspørgsmål, interviews og oplæg fra fagpersoner.Arbejdsopgaver lægger op til, at den studerende opnår grundlæggende viden og tilegner sig et sprog, så hun sammen med fagfæller under praktikforløb og senere ansættelse kan diskutere tværfagligt med et fællessprog omkring sundhed.Bogens målgruppe er studerende på ungdomsuddannelser og uddannelse til social- og sundhedshedhjælper, pædagoguddannelse med flere. Desuden er bogen også til dem, der vil have indblik i psykologi og sundhed.

  • af Jytte Lund Larsen
    82,95 - 123,95 kr.

    Spring til solen. 2020’erne giver anledning til at fordybe sig og give udtryk for stemninger i det indre jeg. Da en global pandemi i 2020 satte sit usynlige greb i os, blev udfoldelse i den ydre verden fyldt med usikkerhed. Vi bærer i forvejen en overfrakke med terrortrusler i vores habitus. Børn vokser op med et forhold til døden. Vi har valg. Hjemmet er arnestedet, hvor familien må finde sig til rette med skole, arbejde og fritid. Naturen bliver det nye skatkammer med muligheder for et anderledes samvær. Indre rejser er den nye rejseform, hvor der ikke er begrænsninger. Der opstår en længsel, som tager afsæt i jeget og springer ud. De suveræne livsytringer er også inde i mig. Er det i naturen, er det i relationen, eller er det et spring et andet sted hen? Uddrag af bogenOP Himmelvendt kigger jeg mod det uendelige univers om morgenen ser jeg rødt kuglen hinsides tyngdekraften skinner lysfyldt varmt på migved aftenstide synker solen ned i havets og bølgens skød Om forfatteren Jytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi. Desuden HDO i ledelse og organisation, international co-active coach, cpcc og journalist (DJ). Forfatter til fagbøger i psykologi, tysk og dansk. Digtsamlinger om eksistens, samfund og kultur. Roman og noveller om eksistens og identitet.

  • af Jytte Lund Larsen
    148,95 kr.

  • af Jytte Lund Larsen
    119,95 kr.

    Notatblokken skaber fokus. Nogle har den på elektroniske medier og kan ikke leve uden deres devices. Forfatterens notatblok er ofte et tilfældigt stykke papir eller en blok, hvor en idé bliver til en fortælling. Naturligvis er der altid en blyant, en kuglepen eller en pc inden for rækkevidde. At skrive idéer bliver ofte til mere end en lap papir, hvilket Fra notatblokken er et eksempel på, når sanserne bliver påvirkede. Vi har alle en fortælling. Nogle glemmer i alderdommen deres fortælling, og andre ønsker at glemme deres fortælling. Den fysiske eller digitale notatblok er et godt redskab, som for mange er som et hjælpemiddel til at huske og formidle deres fortælling eller oplevelse. I den elektroniske tid er der også mulighed for video- eller billednotater, men notatblokken eller papirlappen kan man bringe med sig overalt og fysisk fæstne sine tanker og oplevelser. Uddrag af bogen Notatblokken Ny almanak træder i kraft om en måneds tid sådan fortsætter cyklus år efter år vi fyldes af tanker ofte påvirket af medier almanakken er for os alle struktur og mere tid mit budskab er at nyde livet (100-årsdagen for slutning af 1. Verdenskrig) Om forfatteren Jytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet cand.pæd. i tysk, pædagogik, suppleret med sidefag i psykologi og freelancejournalist (DJ). I små ting ligger der også refleksioner over mennesker i natur og kultur. En rejse til Bali giver anderledes oplevelser end en vandring ved den jyske vestkyst, men fælles er netop de små begivenheder, der kan sætte spor i hukommelsen og ubevidst præge den næste oplevelse, hvilket kommer til udtryk i Fra notatblokken. Digtsamlingen er forfatterens femte digtsamling. Andre er: Mellem-rum, Livsgrønt, Samfølelse og Folk og deres biler. Forfatteren har udgivet fagbøger i psykologi, tysk og dansk og en novellesamling om unge.

  • af Jytte Lund Larsen
    112,95 kr.

    Folk og deres biler handler om fascination, behov og lyst. Pionererne var fascineret af 16 km i timen. Nu sætter færdselsloven begrænsninger for hastighed, når de firhjulede bringer os på arbejde, besøg hos venner eller en køretur ud i det blå. Fællesskab opstår gennem fanklubber. Bilen giver frihed, køreglæde og anledning til samtale om livet på fire hjul. Trabi, VW og Ford er eksempler på mærker med historiske, samfundsmæssige og kulturelle rids i bilens udvikling. Førerløsebiler møder vi om kort tid oftere i hverdagens trafik. Og hvordan kommunikerer bilerne med hinanden og os? Uddrag af bogen Sladder og vrede Biler opsnapper data om os passerer vi en grænse kører til fitness eller opsøger noget frækt er vi afslørede på forhånd Hvor er etikken henne når bilproducenter samler data ind nye systemer hos Opel og VW ved allerede noget om din bil og dig Accept af dialogbokse i BMW i3 er forudsætning for brug af infoentertainer derfor indfører EU nye regulativer om data, biler og dig Trafiksikkerhed og biler måske skal de snakke sammen men bilister må regulere adfærd og etik måske de ’førerløse’ stopper trafikvrede Om forfatteren Jytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi, suppleret med sidefag i psykologi og freelancejournalist (JF). Netop psykologien spiller en rolle i forfatterens digtsamlinger om mennesker, historie, samfund og kultur. Folk og deres biler er forfatterens fjerde digtsamling. Andre er: Mellem-rum, Livsgrønt og Samfølelse. Forfatteren har udgivet fagbøger til tysk, dansk og psykologi og en novellesamling om unge.

  • - Linje – lag – forgreninger
    af Jytte Lund Larsen
    88,95 kr.

    Samfølelse er en metafor for et jeg-du-forhold, der danner basis for fællesskab og sammenhold, som forfatteren mærkede i efteråret 2016, da hun besøgte Charlie Hebdo og talte med en ung kvinde, der var i bygningen, da terroranslaget fandt sted. Forfatteren så tegninger af de omkomne på bygningens mur og vekslede få ord med den unge kvinde, der var dybt berørt. Ord var overflødige for at forstå øjeblikket og stemningen.Den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen har tegnet den nye triumfbue, hvor han i sin projektbeskrivelse udtrykker, at buen er et symbol på, at mennesker i fremtiden kan mødes i frihed. Linjen mellem den gamle og den nye triumfbue ser forfatteren i et historisk perspektiv, hvor suveræne livsytringer viser, at mennesker med åbenhed, troværdighed og spontanitet kan finde sammen og tænde lys, når ondskab truer os.Uddrag af bogen(Mellem Napoleons bue og den nye bue er der et Jeg- Du-forhold)Linje – lag – forgreningerEn rejse i flere laglokalt og globaltlinjen har lag og forgreningeren rejselysten kvindeleger detektiv og finder slutningerpå grundlag af hændelserdrives nye erkendelser fremmen vi er forskelligeog sådan kom min idéformning af tankerom samfølelse og forgreningerOm forfatterenJytte Lund Larsen (f. 1951) er cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi, sidefag i psykologi og Co-Active Coach fra USA. Medlem af etisk komité for International Coach Federation fra 2008-2009, hvor etik og interkulturel forståelse er til debat. Lektor hos VUC & hf i Nordjylland. Freelancejournalist, forfatter til fagbøger og noveller. Samfølelse er hendes tredje digtsamling.

  • af Jytte Lund Larsen
    118,95 kr.

    Livsgrønt består af digt, opskrift og baggrund for opskrift. Vi spiser stadig flere grøntsager, og humøret stiger, når vi fanger lyde, oplever smagen og synet af smukke farver. Grønt til livet: livsgrønt. Grøntsager udfordrer kreativiteten i madlavningen, og tilbereder vi den sammen, styrker det fællesskabet med vore nærmeste. Et måltid er en gave, hvilket man mærker bag de opskrifter, som er doneret af personer, der har en kærlig, passioneret tilgang til råvarer. Opskrifterne er lette at tilberede, og de afspejler samfundets strømninger og holdninger til mad. Uddrag af bogen Fordømt Spanierne indførte os fra Sydamerika præstestanden erklærede os for uspiselige først var vi føde for hospitalspatienter senere beskyldt for at være spedalske vore knolde kan ligne deforme hænder og fødder endelig accepteret efter 200 år I moderne tid en delikatesse Vildmosens og Samsøs guld som unge smager vi af nødder dyppet i smør er vi elsket og accepteret nærmest en fordom at vi var fordømte Vi sørger for din sundhed vi er runde og trygge de fleste af os er skønheder nogle af os bliver skårede du skærer i os vi koger ud og bliver til mos Nu også i røget form på Michelin-restaurant, Frederikshøj og Wassim Hallal Om forfatteren Jytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi suppleret med sidefag i psykologi og Co-Active Coach-uddannelse fra USA. Ansat som lektor hos VUC & hf i Nordjylland. Hun er freelancejournalist og mentor for både Journalistforbundet og DM. Frivilligt arbejde hos Nattjenesten i Aarhus, Gallo Krisecenter. Forfatter til fagbøger i tysk, dansk og psykologiske fag.

  • af Jytte Lund Larsen
    118,95 kr.

    Bagsidetekst"Har du slet ingen venner?” Sådan begynder en af bogens noveller, der beskriver de livsrum, som vi bevæger os i. Intentionen er at få de unge læsere til at undre sig over, hvad de møder på livets vej. Novellerne giver indblik i generelle tendenser i samfundet i forhold til temaer som forelskelse, venskab, død, skilsmisse, liv, perfektionisme, jobvalg, livsstil og så videre.Læseren får hjælp til at reflektere over, hvordan livet er eller også kan være på godt og ondt. På vej symboliserer, at det næste skridt er vigtigt for at opdage, hvordan man finder den rigtige vej, for vejen er forskellig fra individ til individ, da man ikke ved, hvad der dukker op ved det næste kryds.På vej viser, at der er en vej frem, selvom man er gået i stå for en periode. Novellesamlingen kan man læse selvstændigt, men den kan også læses som supplement til danskundervisningen eller være case til undervisning på uddannelsen til lærer og pædagog med mere.Uddrag af bogen– Du kan bare blive væk! Mors stemme lyder stadig højere. Han presser puden omkring ørerne. Hvad betyder mon det? Er de ved at gå fra hinanden? Skilsmissebarn. Han mærker pludselig en skærende smerte i kroppen og bliver bange. I klassen på handelsskolen er der mange skilsmissebørn. Han hænger ud med Magnus, som hver anden uge bor hos sin far. Hvor skal han så være? Det kører rundt i hovedet, og han kan ikke falde i søvn. I morgen vil han så være en af de sløve elever, som får skældud i timerne. Lærerne siger, at eleverne skal passe deres sengetid, men når man har arbejde, skal passe lektier, fitnessklub og venner, kan det ofte blive sent. Pling. Telefonen opdaterer, og tankerne vælter rundt og plinger: Skilsmissebarn. Skilsmissebarn. Skilsmissebarn. Klokken 6 ringer telefonens alarm. Han åbner øjnene og beslutter at sove ti minutter mere. Bare ti minutter. Klokken ti vågner han med et sæt og undrer sig over, hvor han er henne. Nu husker han mors vrede stemme og gyser. Måske er det en af de sidste gange, han skal vågne, mens far og mor stadig bor sammen.Om forfatterenJytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi suppleret med sidefag i psykologi og Co-Active Coach-uddannelse fra USA. Ansat som lektor hos VUC & hf i Nordjylland. Hun er freelancejournalist og mentor for både Journalistforbundet og DM. Frivilligt arbejde hos Nattjenesten i Aarhus, Gallo Krisecenter. Forfatter til fagbøger i tysk, dansk og psykologiske fag. På vej er hendes første novellesamling.

  • af Jytte Lund Larsen
    89,95 kr.

    Samlingens digte indfanger glimtvis følelser og stemninger i et rum. Livsfaser, hændelser, begivenheder og samfundsbetragtninger har været ledetråde til valg af overskrifter. Digtet ”Stoppestedet” er et eksempel på, at alle steder har muligheder, og at man kan gå så meget ind i sig selv, at man kan glemme bussen. Og er det ikke netop det, vi har brug for, når samfundet ræser af sted? Jeg betragter disse private øjeblikke som et fristed i hverdagen, og ved at stoppe op får vi mulighed for at vælge retning, finde nye rum og styrke livskvaliteten. Uddrag af bogenStoppestedetMan finder et stoppestedfalder i staverglemmer altbussen kører forbiManden med den lange hestehale og naturlige reflekser fra tidens tandundrer sig overhvor bussen bliver af?Den hjemmerullede smøgfår det grågrønne blinktil at lyse op i ansigtets efterårsplovfurefører i en indlært bevægelse håndeni frakkelommens skødtager den grønlige Tuborg-dåse i fast grebder føres til mundenbruger sutterefleksplovfuren glattes veltilfreds Om forfatterenJytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet som cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi suppleret med sidefag i psykologi og en Co-Active Coach-uddannelse fra USA. Ansat som lektor hos VUC & hf Nordjylland. Hun er desuden freelancejournalist og mentor for både Journalistforbundet og DM. Frivilligt arbejde hos Nattjenesten i Aarhus og Gallo Krisecenter. Med i bestyrelsen for Aarhus Poetklub. Forfatter til fagbøger i tysk og psykologiske fag. Mellem-rum er hendes debut som lyriker.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.