Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ny bog om et skønt, grønt køkken bugnende af bønner, linser, kornprodukter, kerner, frø og alverdens andre lækre sager. De animalske farsretter, som har stået på de danske borde gennem generationer, bliver nu slået af banen. Kirsten Skaarup har skabt delikate plantebaserede alternativer, der desuden kommer både kroppen og jordens klima til gode.Bogen er fuld af praktiske anvisninger og rummer alt om, hvordan man håndterer de enkelte fødevarer, om deres næringsindhold, om æggeerstatninger osv. Der er over 40 opskrifter på delle- og bøfretter og på traditionelle retter som forloren hare og boller i karry og over 25 opskrifter på postejer og pateer, på pålæg, sovse og salater.Opskrifterne kan naturligvis også bruges til den plantefars, som fås i supermarkedernes kølediske.
Det helbredende køkken, spis dig fra diabetes 2, forhøjet kolesterol og overvægt på 4 uger er bogen til alle, der vil skabe mere velvære og balance i deres liv. Bogens forfattere er eksperter i sundhed og kost og tilbyder en kort og overskuelig kur, der fører til synlige resultater på kun 4 uger. For mad er medicin og ved at ændre vores madvaner, kan vi gøre os selv raskere, slankere og gladere. Bogen er især skrevet til folk, der lider af diabetes 2 (eller er i risikozonen), har for højt kolesteroltal eller vejer for meget. Forskning viser nemlig, at kuren her er vejen ud af disse problemer. Her er ingen hokuspokus. Efter kort tid begynder overskydende vægt at trille af til fordel for et stabilt blodsukker, et lavere kolesterolniveau og ikke mindst, et mindre medicinforbrug. Kuren bryder de vaner, der styrer vores forhold til mad, og introducerer masser af lækre, nye grønne retter. For grøn mad er smuk og velsmagende. Det beviser opskrifterne i denne bog. Og så er den farverige og sansestimulerende mad, der indgår i kuren, ikke kun en gevinst for sundheden og vægten, den har også en positiv indflydelse på husholdningsbudgettet! Forfatterne har ingen løftede pegefingre, men kommer med masser af gode råd og konkrete tip til, hvordan man holder motivationen højt under kuren og skaber et lettere liv med et bedre helbred. Forfattere er Mikael Bitsch, Søren Lange, Kirsten Skaarup & Catharina Rosendal.
Supper er det nyeste inden for powerfood. Glem alt om juicer og juicing. Der er dømt supper! Og det er med god grund. Drikker man juice eller grøntsagssaft, snyder man nemlig sig selv for frugternes eller grøntsagernes fibre og andre gode indholdsstoffer, og blodsukkeret stiger derfor med rekordfart. Det er belastende for helbredet. I en suppe får man alle næringsstoffer med, ikke mindst de værdifulde fibre. De nyeste undersøgelser viser, at fibre er nødvendige for en sund tarmflora. Og netop en sund tarmflora er afgørende for forebyggelsen af mange livsstilssygdomme. I modsætning til juicer er supper ”rigtig” mad – og i Supper & Co. er det mad med ekstraordinært mange næringsstoffer. Det er stoffer, der virker antiinflammatoriske, udrensende og opbyggende. Det er supper, der styrker immunforsvaret og tarmfloraen og forebygger en række sygdomme. Supperne kan spises som et hurtigt mellemmåltid eller udgøre et hovedmåltid, og samtidig er supper slankemad. Endelig er supper noget af det hurtigste, man kan tilberede. Supper & Co. indeholder forslag til sunde supper fra morgenmad til frokost, fra hovedretter til desserter – og her er også små urteshots sprængfyldte med alt, hvad plantestofferne har at byde på af styrkende kraft . Til en del af supperne er der forslag til tilhørende brød, og et afsnit handler om alt dét, der giver suppen et ekstra pift: pestoer, drys, chips, urteolier etc. Alle opskrift er er uden animalske produkter. Supper & Co. har ideer til nye, spændende og lækre supper fra hele verden. Kirsten Skaarup har i mange år rejst over det meste af kloden på jagt efter opskrifter til det danske køkken. Her er masser af nytænkning til hurtig, smuk og opbyggende mad, der smager fantastisk.
Hildegard af Bingen (1089-1179) sagde, at englen blev skabt på den første dag sammen med lyset.Lysvæsener har altid været hos os. De har været kendt og beskrevet af de fleste gamle kulturfolk, og både i det Gamle og det Nye Testamente og i Koranen findes der levende beskrivelser af engle. Men også oldtidens assyrer og grækere, de amerikanske indianere og de indiske yogier var bekendt med englebegrebet. De strålende væsener bringer bud om håb og kærlighed til dem, der vil lytte.Vores kolde teknokratiske tidsalder har ikke haft plads til engle. Engle er luftige væsener, der ikke kan måles og vejes, og derfor eksisterer de pr. definition ikke for hjerner, der tænker i firkanter. Det kræver ro og stilhed at møde en engel – måske netop derfor har de været forvist fra vores liv i så lang tid. Men måske er vi ved at være mere åbne overfor dem?I sin lille, smukt illustrerede bog fortæller Kirsten Skaarup om det himmelske hierarki, om ærkeenglene og deres forbindelse til planeter, stjernetegn etc. Der krydres med citater fra fortid og nutid, der belyser skiftende tiders syn på kærlighedens budbringer.
Globetrotteren og madskribenten Kirsten Skaarup fortæller i denne bog om sine madrejser i Thailand, Laos og Cambodia sammen med den amerikanske kok Richard Gilmore. Her er både spændende opskrifter og små fortællinger om den spændende rejse, om maden og om de mennesker, som parret mødte.
En rejse- og madbog fra det farverige Marokko. Tag med i ørknen og i bazarerne. Her er opskrifter på taginer, supper, salater og mange andre eksotiske retter. Lær om krydderierne og smag på de syltede citroner.
"det kærlige køkken" er "Bibelen" for den bevidste forbruger. Bogen fortæller om konsekvensen af vores madvalg for os selv, dyrene, klimaet og kloden. "det kærlige køkken indeholder mere end 350 lækre og bæredygtige opskrifter til alle dagens måltider.
Det nye grønne frokostbord, 100% plantebaseret fra vegetarkøkkenets grand old lady.Smørrebrød er et dansk nationalklenodie. I ingen andre lande kender man til rugbrød højtbelagt med pålæg og pynt. Ja, det er nærmest pålæg på pålæg på pålæg. Og skal man følge traditionen, ligger serveringen i fast orden: fisk, kød og det lune, ost … Men tiderne skifter. Flere og flere ønsker at spise mere grønt, og derfor er også det traditionelle smørrebrød på vej ind i en grønnere tid. Grønt smørrebrød er et sandt tag-selv-bord af nye spændende smagsoplevelser og ideer til fremtidens smørrebrød. Her er helt nye typer højtbelagt, for eksempel karamelliserede jordskokker med stegte løg og sprød tangbacon. Her får bagt selleri og græskar et helt nyt, lækkert liv på et gedigent stykke rugbrød, som der også findes opskrift på i bogen. Alle klassikerne er her: plantesild af aubergine eller østershatte, 'fiske'fileter af panerede pastinakker og lune svampepostejer med surt og knas på toppen. 'Laksen' laves af marineret gulerod, og naturligvis er der også en flot tatarmad af rødbede med grønt pynt.Pressen skriver:"En formidabel kogebog til alle, der både har kærlighed til det klassiske smørrebrød og til klima, dyr og deres sundhed." Bogvægten"Et must i ethvert dansk hjem med respekt for sig selv og dyrene." Aurora Dyrerettighedsorganisation"En flot og inspirerende bog, der giver lyst til at spise grønt og leve mere bæredygtigt." Seniortiden.dk Kirsten Skaarup har siden 1970'erne udgivet en lang række grønne kogebøger. Klassikeren Vegetarisk køkken har solgt over 100.000 eksemplarer i Danmark og er udkommet i flere andre lande. Som den pionér Kirsten er, har hun i flere omgange rejst jorden rundt med rygsæk på jagt efter grønne retter til det danske køkken – en præstation, der i en årrække gjorde hende til formand for Kvindelige Eventyreres Klub.
Et potpourri af alt, hvad der har med roser at gøre, samlet i denne lille indbydende gavebog. Giv en 'evighedsbuket' i stedet for en frisk.Ingen blomst er vel mere symbolfyldt end rosen, og i denne lille bog er samlet en skøn buket af legender, anekdoter, digte og citater. Der er opskrifter på skønhedsmidler og mad, om kendte og kongelige roser, om behandling af afskårne blomster og tørring - alt bundet delikat sammen af de smukkeste illustrationer, nye og gamle.
Forretter, hovedretter, tilbehør og desserter til alle årets små og store festerI 1980 udsendte Kirsten Skaarup sin første kogebog, Vegetariske festmiddage året rundt, der blev en bestseller og startede den grønne bølge i 1980’erne. Siden er der sket en revolution på vores tallerken. Det grønne køkken har forvandlet sig til en endnu større fest af farver og smagsoplevelser. Den udvikling viser Kirsten Skaarup her 45 år efter i denne bog med mere end 100 nye lækre opskrifter på grøn gæstemad. Mange har indført kødfrie dage og har samlet et lille repertoire af grønne hverdagsopskrifter. Vanskeligere er det med den grønne gæstemad, ikke mindst til årets højtider, jul og nytår, og livets store mærkedage. Fester, gæster og god mad hører uløseligt sammen, og til gæster vil vi gerne fremtrylle noget særligt og strø lidt ekstra stjernestøv. GRØN GÆSTEMAD byder på opskrifter, hvor der er tryllet med råvarerne, så hele deres smagspotentiale udfoldes og bliver til små kunstværker, som med sikkerhed vil blive nydt bordet rundt. Helt almindelige grøntsager som selleri, kål og kartofler bliver til små og store delikatesser, der vil give alle gæster en kulinarisk oplevelse. Det handler om velsmag og nydelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.