Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Orla Bundgård Povlsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "SommerlegGræsset står og svajer, og skarntyderstår itusental og nikker taust dertil;humlebiens brummen til mig lyder,som enkontrabas i somrens varme spil.Kornet står og bølger vegt i vinden,fandensildesete bøtte bølger med –vip, du vilde plante, vip nu igenbondenkommer her og ser dig i hans sæd!"Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "FlammekrebsenFlammekrebsen raktesin ene bundne klosaxop av ilden den stod og varden lå og var.Dér på den hvide dugunder krystallysekronen.Den ville simpelthen ha ordet.Da den ikke kunne taleSKREG den:ØSTEN ER RØD!Den blev herefterkaldt Flammekrebsen,derfor."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  HverdagsdigtJeg tror på at de somstår hverdagen nærmest,som opsluges av denog glemmer sig selvskal vinde en verdenmere end hverdagens.Jeg tror på at de somhelt glemmer sig selvi den verden de vinderfår styrke til hverdagenog vinder dens verdenog sig selv tilbage.Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "De dør omkring migDe dør omkring migvenner og bekendtenogen kommer jeg til at savneom nogen år(hvis jeg lever så længe)når jeg opdagerde ER faktisk vækNogen ville det helstaltså væk hvilketjeg godt forstårAndre kvied sig ved detog atter andre gav sig med milde smil i deres ansigthelt i skæbnens voldVæk skal vi joofte til befrielsefor andre og os selvDe dør omkring mig"Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  74,95 kr.

  "I vorherres biograf" er en eksperimenterende roman om hverdagens trivialiteter, men også en skildring af tilværelsens indlejrede poesi og det smukke i netop disse trivielle gentagelser. Om mødet mellem mennesker. Om kærlighed og konflikter. Og om det naturlige i altings forfald. "Hvad kom det os ved at jorden var en klode som sejlede gennem universet, vort liv foregik paa bunden af en dyb skakt, som lisaa godt kunde være bunden af en dyb, dyb afgrund i universets brønd. Jeg gik selv herned i den dybe skakt. Her var saa fugtigt og mørkt og her stank uudholdeligt mellem de store huse, som menneskene hade bygget – her stod de og lænede sig op ad hinanden og dannede skakter nede i selve brøndende mørke. Sorte og truende stod de med stikkende lysøjne skelende ud ved kanten af de nedrullede gardiner."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk digter, forfatter og journalist. Han var oprindeligt udlært smed, men debuterede som forfatter i 1943 i "Hjemmets Søndag". Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og romaner. Foruden sit skønlitterære virke arbejdede Orla Bundgård Povlsen også som journalist. Han blev hædret med flere priser og legater i løbet af sin karriere. Blandt andet kan nævnes Morten Nielsens Mindelegat, Frøken Suhrs Forfatterlegat, Henri Nathansens Fødselsdagslegat og Johannes Ewald Legatet.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Visdommens fuglDer var en ugle som tudedeinat da jeg var ude at gåDet var måneskin,diset var det,men lyst alligevelsom dag uden faste konturer.Uglen kom –flyvende kom den næppe,kom bare som noget gråsorttidløst gennem luften,var der ikke, var der alligevel.Så med et stiv som en stolpeI antydningen av et træmod månen.Så tudede uglen atter og atter.Der gik et mægtigtmørkt slør for månen.Det var som en svamphenover antydede ting på en tavle.Men uglens tuden hang stadigi dette oplevede intet."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "En pige jeg aldrig glemmerI en stime av masendemørkklædte menneskerpå Nørrevold hvori jeg befandt migpludselig i dennes midtemodsat den masende strømmed ansigtet opladtdenne lysende pigesmilende i et lille hopmed et fingerkys til MIG.Hun var mig fuldstændig fremmedmen jeg så hendes glædessmildet var tydeligt nok til netop migi mængden og jeg glemmer hende aldrigfor hendes lille lykkehopog hendes fingerkys ved Nørreport Station."Orla Bundgård Povlsens digtsamling "Dagligdag" bugner af glimt fra en hverdag, der er fyldt med små dagligdagshændelser, som er lige så ubetydelige, som de er fantastiske.Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  RøgblomstenSvovlgul røgbuldrer uden lyd,breder sig lidt,hænger duvende,svæver udenpåviselig grundfastgjort – men kunsom en flygtig tankepå den sorteskorstensstilk.En kæmpeblomstav kultiveret gruudfoldet i luftenden andagtsfulde stille,svæver i sollyset,sortner knugende,skæbnemættet –en vægtløs tyngdeflygtigereend et spindelvæv.Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Det nøgneTræerne står helt nøgne nu.Også min hensigt er helt blæst ren.Alle slags løvhang er fløjne nu,luner om rødderne – tænder noklangsomt av rådnende gløde en gren.Det er det gamle, evigt ny:midt i forfaldet av lyst og strævfinder de smuldrende håb sig ly,opløses, nedfældes – blir et drypnøgen natur i det væsens væv."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Nu. Nu gik der ildi de mælkehvide skyer.Jeg farer forfærdet sammen med et klask mod brostenog råber: "Har I set det! Har I set det!"Og menneskene de går på gaden, ser på mig, ser engang igen,ler lidt og kikker op – "Hvad var det han sagde?"Nu bløder det ikke merfra den flængei de mælkehvide skyer.Nu er det holdt op."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Jeg søgte min elskede(der under besættelse som 12-års pige lærte at skyde med parabellum)Jeg kom til min elskedes boligHun var der ikkeJeg kom til min elskedesyndlingscafé Hun var der ikkeJeg kom til min elskedesyndlingsbænk ved åenHun var der ikkeJeg gik sørgmodigtil min bopælDér sad min elskedeog græd"Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Fuldstændig fortabtTimevis fortabt.Fortabt i børnenes leg.Give dem en fedtemadet æble såventende på dig.Sluge en fugli form av dens lyd.Bristende liv at ødelæggeen syttenårig piges dyd.Denne fugleflabren.Denne kjoleflabren.Også menneskenehar sagt mig så meget.Der var piger.Jeg har levet."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Nu kan jeg se at jeg var på rejsefor at de mennesker skulle væresom jeg netop i de tider mødte,og det forekommer migat da var der mennesker tilbag alle stationer, bag alle landskaber.Jeg har elsket disse menneskerpå grund av det at de var tilog jeg siger dette med tanke på mange og på een…"Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "Frygtelig fredDer er en fred vi frygter –den stumme, unavngivnenår dialog og rygterærværdigt vil stivne.Dens kloge smil på læben,dens vrængende grimasse,dens yderst vel tilpasse,højst villige dræben."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

 • af Orla Bundgård Povlsen
  64,94 kr.

  "MusikDer er musik i dampennår den kommer tæt sammen.Der er musik i en spytklatsom rammer en solplet på asfalt.Der er musik i dit søde spytnår det syder brændendeidet vore læber mødesog vi dampende bytterspyt med hinanden.Men kom nu!tag din sweater påså at dine sprængfærdigebryster ordentlig kan stritteud i byens trafikmusik.Så tar vi hinanden i håndenog hiver hinanden avsted til koncert."Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk forfatter, digter og journalist. Orla Bundgård Povlsen var oprindeligt uddannet smed men debuterede som digter og novelleforfatter i 1940‘erne. Gennembruddet kom i begyndelsen af 1960‘erne, hvor hans på én gang sanselige og jordbundne digte gjorde stort indtryk på anmeldere og læsere. Orla Bundgård Povlsens digte væver tilværelsens almindeligheder, sansernes erfaring og samfundets tilstand sammen til et finmasket lyrisk tæppe.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.