dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

I vorherres biograf

Bag om I vorherres biograf

"I vorherres biograf" er en eksperimenterende roman om hverdagens trivialiteter, men også en skildring af tilværelsens indlejrede poesi og det smukke i netop disse trivielle gentagelser. Om mødet mellem mennesker. Om kærlighed og konflikter. Og om det naturlige i altings forfald. "Hvad kom det os ved at jorden var en klode som sejlede gennem universet, vort liv foregik paa bunden af en dyb skakt, som lisaa godt kunde være bunden af en dyb, dyb afgrund i universets brønd. Jeg gik selv herned i den dybe skakt. Her var saa fugtigt og mørkt og her stank uudholdeligt mellem de store huse, som menneskene hade bygget – her stod de og lænede sig op ad hinanden og dannede skakter nede i selve brøndende mørke. Sorte og truende stod de med stikkende lysøjne skelende ud ved kanten af de nedrullede gardiner." Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk digter, forfatter og journalist. Han var oprindeligt udlært smed, men debuterede som forfatter i 1943 i "Hjemmets Søndag". Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og romaner. Foruden sit skønlitterære virke arbejdede Orla Bundgård Povlsen også som journalist. Han blev hædret med flere priser og legater i løbet af sin karriere. Blandt andet kan nævnes Morten Nielsens Mindelegat, Frøken Suhrs Forfatterlegat, Henri Nathansens Fødselsdagslegat og Johannes Ewald Legatet.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711623336
  • Udgivet:
  • 31. Juli 2017
  • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af I vorherres biograf

"I vorherres biograf" er en eksperimenterende roman om hverdagens trivialiteter, men også en skildring af tilværelsens indlejrede poesi og det smukke i netop disse trivielle gentagelser. Om mødet mellem mennesker. Om kærlighed og konflikter. Og om det naturlige i altings forfald.

"Hvad kom det os ved at jorden var en klode som sejlede gennem universet, vort liv foregik paa bunden af en dyb skakt, som lisaa godt kunde være bunden af en dyb, dyb afgrund i universets brønd. Jeg gik selv herned i den dybe skakt. Her var saa fugtigt og mørkt og her stank uudholdeligt mellem de store huse, som menneskene hade bygget – her stod de og lænede sig op ad hinanden og dannede skakter nede i selve brøndende mørke. Sorte og truende stod de med stikkende lysøjne skelende ud ved kanten af de nedrullede gardiner."

Orla Bundgård Povlsen (1918-1982) var en dansk digter, forfatter og journalist. Han var oprindeligt udlært smed, men debuterede som forfatter i 1943 i "Hjemmets Søndag". Sidenhen fulgte flere digtsamlinger og romaner. Foruden sit skønlitterære virke arbejdede Orla Bundgård Povlsen også som journalist. Han blev hædret med flere priser og legater i løbet af sin karriere. Blandt andet kan nævnes Morten Nielsens Mindelegat, Frøken Suhrs Forfatterlegat, Henri Nathansens Fødselsdagslegat og Johannes Ewald Legatet.

Brugerbedømmelser af I vorherres biografFind lignende bøger
Bogen I vorherres biograf findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.