Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Thomas Olesen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Stig Hjarvard, Jørn Loftager, Jakob Linaa Jensen, mfl.
    305,95 kr.

    Medierne omtales ofte som den fjerde statsmagt: en kulegravende, demo­kratisk institution, der holder politikere og magthavere under opsyn.Men relationen mellem politik, medier og samfund er i praksis mere kompleks. Medierne ansporer magthaverne til at holde sig på måtten; men politikere, interesseorganisationer og andre magtfulde institutioner søger samtidig i høj grad at styre mediedagsordenen. Desuden er medie­dækningen præget af, hvad der falder i offentlighedens smag. Endelig er spørgsmålet, hvad vi overhovedet forstår ved en medieoffentlighed i en virkelighed præget af sociale medier, hvor privatpersoner i vidt omfang genererer medieindholdet og kommunikerer om politik og samfundsfor­hold på nye måder.Medier politik og samfund giver en indføring i mediernes samfundsmæs­sige betydning igennem i en række nedslag: Det danske mediesystem Medialiseringen af politik og samfund Demokrati og offentlighed Partierne og medierne Nyhedsdækning og politik Valgkampe og medier Framing og politisk holdningsdannelse Politisk deltagelse og viden Interesseorganisationer og medier Politisk aktivisme Politiske skandaler Nye medier og offentlighedRedigeret af Thomas Olesen, lektor i statskundskab på Aarhus Universitet.

  • af Michael Hviid Jacobsen, Inger Glavind Bo, Casper Bruun Jensen, mfl.
    485,95 kr.

    Sociologiens problemer – en grundbog leverer en pædagogisk indføring i sociologien og samfundets mest betydningsfulde problemfelter.Hvert kapitel tager fat i en central sociologisk problematik og udfolder herfra et overblik over de mest betydningsfulde teoriskoler og begreber, de definerende historiske og aktuelle udviklinger på området og de mest skelsættende empiriske studier og indsigter. Alt sammen med afsæt i danske samfundserfaringer og med udblik til den øvrige, globale verden. Bogen giver derfor anledning til at åbne vores forståelse af samfundet og dets problemer og udfordringer på nye og sociologisk kvalificerede måder.Mens der på dansk findes en række bøger, der introducerer til centrale sociologiske teorier og metoder, sætter denne grundbog sociologiens problemer i centrum såvel teoretisk som empirisk.Bogens bidragsydere udgøres af en vifte af kompetente sociologiske forskere fra hele landets universiteter og forskningsmiljøer. Bogen er redigeret af lektor i sociologi Anders Blok og af lektor i politisk sociologi Carsten Bagge Laustsen.

  • af Anker Brink Lund, Lars Bo Kaspersen, Jørgen Goul Andersen, mfl.
    395,95 kr.

    Political sociology is fundamentally interdisciplinary, combining theories and empirical insights from disciplines such as sociology, political science, political economy and media studies. This book provides a state-of-the-art introduction to the broad field of political sociology, from the historical formation of states and the institutions of welfare states to sociological theories of voting behaviour and other everyday political activities. It avoids advocating any particular discipline or theoretical perspective, instead inviting students to engage and take part in debates that are central to political sociology and important to society at large.Introduction to Political Sociology is edited by Benedikte Brincker, associate professor at Copenhagen Business School, with contributions from key scholars in political sociology.

  • af Carsten Jensen, Jørgen Elklit, Svend-Erik Skaaning, mfl.
    431,95 kr.

    Komparativ politik eller sammenlignende statskundskab er en disciplin, der sammenligner politiske systemer i forskellige lande, dels for at kortlægge de mange forskellige måder at indrette politiske systemer på, dels for at identificere de særlige kendetegn ved enkelte landes systemer, som kan fremstå mere klart i kontrast til forholdene andre steder.Introduktion til komparativ politik er en bred indføring i faget og når omkring de vigtigste dele af det politiske system, bl.a. statsformer og statsdannelse, regimetyper, politiske institutioner såsom valgsystemer, parlamenter og politiske partier, politisk adfærd i både formel og uformel forstand, andre politiske institutioner som medier og interesseorganisationer samt demokratiseringsprocesser og autokratier. De forskellige temaer konkretiseres igennem en række cases fra forskellige lande.Bogen er redigeret af Julie Hassing Nielsen (KU), Michael Seeberg (SDU) og Jakob Tolstrup (AU) og har bidrag fra en række forskere på tværs af de danske statskundskabsmiljøer.

  • af Thomas Olesen & Lasse Lindekilde
    278,95 kr.

    Politik forbindes ofte med politiske partier, forhandlinger i Folketinget og samarbejde mellem politikere og interesseorganisationer. Men der er også talrige eksempler på politiske tiltag og bevægelser blandt "almindelige" mennesker. Occupy Wall Street, terrororganisationer, Greenpeace, klimademonstrationer og Pussy Riot er trods åbenlyse forskelle eksempler på politiske bevægelser og strømninger, der går uden om det etablerede politiske system.Denne bog sætter fokus på de udenomsparlamentariske politiske fænomener, som udgør et underbelyst emne i studiet af politik. Hvad kendetegner denne type fænomener? Hvor udbredte er de, og hvordan har udviklingen været på området? Og ikke mindst: Har politisk protest, aktivisme og sociale bevægelser en reel betydning for de politiske systemer, eller er der tale om krusninger på overfladen, som dybest set ikke gør nogen forskel?Lasse Lindekilde og Thomas Olesen er lektorer ved Institut for Statskundskab, AU.

  • - Internationale konsekvenser og perspektiver
    af Hans-Henrik Holm, Jørgen Dige Pedersen, Mette Skak, mfl.
    104,95 kr.

    Hvorledes reagerede verden på den nye udfordring, som terrorangrebene på New York og Washington udgjorde? Blev verden en anden efter 11. september? Det er nogle af de væsentlige spørgsmål, som bogen søger at besvare. Mens de fleste af de bøger, der er udgivet og fortsat udgives om 11. september, behandler tragediens årsager, har det været intentionen med denne bog at analysere begivenhedens konsekvenser, både for det internationale samfund som sådan og for udvalgte stater og regioner. Kapitlerne fokuserer alle på kontinuitet og forandring på deres respektive felter og retter desuden opmærksomheden mod 11. septembers betydning for centrale forhold i international politik som magtbalance, stormagternes indbydes forhold, mulighederne for kollektiv handlen og det internationale samfunds karakter. Bogen er bevidst skrevet for et større publikum. Analyserne er relativt korte og er søgt skrevet i et let tilgængeligt sprog. Men samtidig har det været ambitionen at levere et fagligt begrundet bidrag til forståelse af 11. septembers konsekvenser, der rækker ud over det journalistiske. Analyserne er skrevet af nuværende eller tidligere medlemmer af lærergruppen i international politik ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Bogens bidragydere: Erling Bjøl Ib Faurby Hans-Henrik Holm Knud Erik Jørgensen Tonny Brems Knudsen Mehdi Mozaffari (red.) Liselotte Odgaard Thomas Olesen Jørgen Dige Pedersen Thomas Pedersen Nikolaj Petersen Mette Skak Georg Sørensen Clemens Stubbe Østergaard.

  • af Peter Munk Christiansen, Jørgen Elklit, Anne Skorkjær Binderkrantz, mfl.
    323,95 - 431,95 kr.

    3. udgave af "Det demoraktiske system" bevarer bogens sigte med at give en deskriptiv indføring i det danske folkestyre, men den overordnede opbygning er ændret, så bogen svarer til de aktuelle forhold på området og til undervisningsbehov. Bogen sætter fokus til centrale områder og institutioner i det danske demokrati: valgsystemet, partierne, det parlamentariske system, det administrative system, interesseorganisationer og medierne. Det demokratiske system er en lærebog for nye studerende på statskundskabs- og forvaltningsuddannelserne. Dens grundlæggende karakter gør den også velegnet som undervisnings- og opslagsbog på andre uddannelser.

  • af Thomas Olesen
    104,95 kr.

    Denne digtsamling beskriver, hvordan livet i udkanten af lyset kan se ud og opleves. Forstået på den måde, at vi alle kommer gennem svære perioder i vores liv – i mit tilfælde et langvarigt sygdomsforløb, der har præget hele mit voksne liv. Det er ikke et forsøg på at krænge min elendighed ud og udstille mig selv. Det er ment som et litterært værk, der udspringer fra egne erfaringer, hvor både tab, udfordringer og håb fletter sig gennem ordene. Mit ønske med bogen er, at jeg har skrevet den på en sådan måde, at andre kan spejle sig i den og måske finde en måde, der kan føre dem videre i deres proces. Det er ikke skrevet som en selvhjælpsbog eller lignende, men er et forsøg på at beskrive tilstande og stemninger. Formålet med disse digte er ganske enkelt at beskrive livet ”I udkanten af lyset”. Uddrag af bogen Jeg kigger tomt ud over engen og synes, jeg ser vasketøj stå og kalde. Gider du lade mig være i fred, da din indblanding kun forstyrrer den mening, Jeg ikke kan finde. En ægte helt kommer ridende forbi og forkynder, at hvor der vilje er der vej. Jeg kaster flasker efter ham og beder ham pakke sig og ride sin egen forpulede vej og koncentrere sig lidt mindre om min. Hvem siger, jeg er interesseret i at finde vej, kunne det tænkes, at dette liv er mit eget valg. Igen brækker jeg mig og prædiker for mig selv, at jeg ikke længere kan finde hjem, og det er vel godt nok, da de største øjeblikke er illusioner og forestillinger. Om forfatteren Thomas Olesen (f. 1972) er uddannet pædagog, men har siden 2001 været på førtidspension. I udkanten af lyset er hans tredje bog. Han bor sammen med sin kone i Helsinge.

  • - The Construction of Solidarity in the Age of Globalization
    af Thomas Olesen
    552,95 kr.

    The Zapatista movement has attracted enormous political and scholarly attention ever since its uprising began in Chiapas, Mexico in 1994. Here, Thomas Oleson explores the phenomenon of the movement in the context of globalization and the networking and communications potential of the Internet.

  • af Thomas Olesen
    82,95 kr.

    To linjer, der følges ad er en samling aforismer, der alle – som titlen antyder – er bygget op omkring to sætninger med et fyndigt indhold om tilværelsens store og små ting. Samlingen fokuserer ikke på et bestemt tema, men søger i stedet at udforske sproget og livet ved at lade de to linjer spille sig ud mod hinanden. Fælles for dem er dog, at de rummer en dobbeltbetydning, og at de to sætninger enten understøtter eller overbyder hinanden. Og så afspejler de den kærlighed til sproget, der har været Thomas Olesens udgangspunkt for at formulere aforismerne. Uddrag af bogen Når det brænder på, bliver ens verden hurtigt kold. Hilser på hinanden,da vi har nok af os selv. At være uden karakterspiller en rolle. Om forfatteren Thomas Olesen (f. 1972) er uddannet pædagog, men har siden 2001 været på førtidspension. Nu bruger han tiden på at skrive, male og tegne. I 2014 debuterede han med digtsamlingen Indre landskab.

  • af Thomas Olesen
    74,95 kr.

    Thomas Olesen har en livlig fantasi, der altid sætter kulør på den somme tider triste dagligdag. Men han glemmer aldrig det vigtigste her i tilværelsen: menneskerne.Med digtsamlingen Indre landskab lukker han op sine allermest private tanker, tvivl og konklusioner. Digtene kan være ligefremme, men de kan også være kryptisk legende, hvor middelalderlige borge og troldeskove pludselig bliver relevante for forståelsen af samfundet i Danmark anno 2014. Og de er alle båret frem med den ærlige og kærlige bagtanke, at vi skal huske at værdsætte og nyde livet, uanset hvor travlt vi så ellers har med at gennemleve dagene.Yngre læsere er velkomne, men målgruppen er vi voksne, der har brug for at genlære glæden ved leg og ved eventyr.Uddrag af bogen:SkovfolketEn lille skovalfhørte jeg spilleen rosa klangfra skovens dyb.Let og frimodigtsværmede tonernesom bier om blomsterog silke i top.I rodløshedens angstog længslen efter yndebegyndte jeg at drømme,at skoven var mit hjem.Men …den lille skovalf,jeg aldrig fandt.Dog til evig tid høresden sagte, rosa klang.Om forfatteren:THOMAS OLESEN (f. 1972) er uddannet pædagog, men har siden 2001 været på førtidspension. Nu bruger han tiden på at skrive, male og tegne. Indre landskab er hans debut.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.