Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Forgæves elskede

FORGÆVES ELSKEDE er en form for episk digtsamling, der kredser omkring en kærlighed, der både søger himmel, helvede og et liv midt i mellem. Fortid og fremtid - omskiftelighed, forfald, omdannelse. Måske en udvikling. JØRGEN HUNOSØE (f. 1939): mag.art. i nordisk litteratur og tidligere ledende redaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs skønlitterære afd. Han har bl.a. udgivet GIFT MED DEN SIDSTE ENGEL? Om Sophus Claussen, 1994. Anmeldelser: KLASSISKE KÆRLIGHEDSDIGTE - Smuk digterdebut fra Jørgen Hunosøe Jørgen Hunosøe er netop debuteret med en lille digtsamling om (den) voksne og problematiske kærlighed ”Forgæves elskede”. (…) Hos Hunosøe skildres denne (kærlighed) i et forløb af lyriske digte, samtidig med at der på nutidsplanet sker en erkendelse, hvor elsker og digter insisterer på at blive ét på ny. Digtene, der skildrer disse komplicerede forløb, er ofte smukke og konkrete i deres kompleksitet: ”Dine læbers sprukne varme/ overvintrer/ under mine ords is./ Din betingelsesløse hud/ er trods/ mod papirets glathed./ Øjnene stirrer op mod mig.” Henrik Schovsbo, kultur@fyens.dk, 06.12. 2013. Weekendavisen valgte at bringe digtet ”Nær grænsen” som Ugens digt (04.10.2013).

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788792771780
 • Udgivet:
 • 7. Marts 2014
Leveringstid: Straks på e-mail

Anmeldelser af Forgæves elskede

  Beskrivelse af Forgæves elskede

  FORGÆVES ELSKEDE er en form for episk digtsamling, der kredser omkring en kærlighed, der både søger himmel, helvede og et liv midt i mellem. Fortid og fremtid - omskiftelighed, forfald, omdannelse. Måske en udvikling.

  JØRGEN HUNOSØE (f. 1939): mag.art. i nordisk litteratur og tidligere ledende redaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs skønlitterære afd. Han har bl.a. udgivet GIFT MED DEN SIDSTE ENGEL? Om Sophus Claussen, 1994.

  Anmeldelser:

  KLASSISKE KÆRLIGHEDSDIGTE
  - Smuk digterdebut fra Jørgen Hunosøe
  Jørgen Hunosøe er netop debuteret med en lille digtsamling om (den) voksne og problematiske kærlighed ”Forgæves elskede”. (…) Hos Hunosøe skildres denne (kærlighed) i et forløb af lyriske digte, samtidig med at der på nutidsplanet sker en erkendelse, hvor elsker og digter insisterer på at blive ét på ny. Digtene, der skildrer disse komplicerede forløb, er ofte smukke og konkrete i deres kompleksitet: ”Dine læbers sprukne varme/ overvintrer/ under mine ords is./ Din betingelsesløse hud/ er trods/ mod papirets glathed./ Øjnene stirrer op mod mig.”
  Henrik Schovsbo, kultur@fyens.dk, 06.12. 2013.

  Weekendavisen valgte at bringe digtet ”Nær grænsen” som Ugens digt (04.10.2013).

  Brugerbedømmelser af Forgæves elskede  Find lignende bøger
  Bogen Forgæves elskede findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.