Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fru Mimi

Bag om Fru Mimi

"Fru Mimi, der er en sød, buttet kone med lyst lokket hår, friseret efter den yndefulde Gordon-Setter-mode, sidder for enden af bordet... Hun støtter hovedet i hænderne og spiller sig i tindingerne med sine nydelige dukkefingre, så diamandringene lyner. Hun er eneste og meget forkælede barn af en rig parvenufamilie i flæsk og petroleum; medens hendes mand derimod tilhører en mindre velhaven, men gammel og særdeles anset patricierslægt. At disse to væsener har fundet hinanden, er blevet gift med hinanden, står for os som en gåde. Men ægteskaber sluttes, som bekendt, også i himlen." En veldrejet komedie om et velhavende ægtepar i en herskabslejlighed på Frederiksberg. Gustav Wied (1858-1914) var en dansk forfatter, dramatiker og samfundsdebattør, selv om denne sidste betegnelse let kan udskiftes med samfundsrevser. Gustav Wied var både i sin samtid og eftertid kendt som en stærk satiriker, der ikke stod tilbage for at spidde borgerskabet i sine værker. Gustav Wied blev født i Nakskov, men flyttede i sine unge dage til København. Han debuterede med skuespillet "En Hjemkomst" i 1889, men hans egentlige debut var under pseudonymet Peter Idealist to forinden, hvor han i en pamflet revsede den daværende kulturminister Scavenius for pamperi og dobbeltmoral. Gustav Wieds stykker bliver opført med jævne mellemrum rundt omkring på de danske scener. Senest kan blandt andet nævnes "Skærmydsler" fra 1901, som genopstod på Folketeateret i vintersæsonen 2015-2016.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711651575
  • Udgivet:
  • 3. Maj 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Fru Mimi

"Fru Mimi, der er en sød, buttet kone med lyst lokket hår, friseret efter den yndefulde Gordon-Setter-mode, sidder for enden af bordet... Hun støtter hovedet i hænderne og spiller sig i tindingerne med sine nydelige dukkefingre, så diamandringene lyner. Hun er eneste og meget forkælede barn af en rig parvenufamilie i flæsk og petroleum; medens hendes mand derimod tilhører en mindre velhaven, men gammel og særdeles anset patricierslægt.
At disse to væsener har fundet hinanden, er blevet gift med hinanden, står for os som en gåde. Men ægteskaber sluttes, som bekendt, også i himlen."

En veldrejet komedie om et velhavende ægtepar i en herskabslejlighed på Frederiksberg.

Gustav Wied (1858-1914) var en dansk forfatter, dramatiker og samfundsdebattør, selv om denne sidste betegnelse let kan udskiftes med samfundsrevser. Gustav Wied var både i sin samtid og eftertid kendt som en stærk satiriker, der ikke stod tilbage for at spidde borgerskabet i sine værker.
Gustav Wied blev født i Nakskov, men flyttede i sine unge dage til København. Han debuterede med skuespillet "En Hjemkomst" i 1889, men hans egentlige debut var under pseudonymet Peter Idealist to forinden, hvor han i en pamflet revsede den daværende kulturminister Scavenius for pamperi og dobbeltmoral.
Gustav Wieds stykker bliver opført med jævne mellemrum rundt omkring på de danske scener. Senest kan blandt andet nævnes "Skærmydsler" fra 1901, som genopstod på Folketeateret i vintersæsonen 2015-2016.

Brugerbedømmelser af Fru MimiFind lignende bøger
Bogen Fru Mimi findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.