Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Gøsta Berlings saga

Bag om Gøsta Berlings saga

Den afsatte præst Gøsta Berling bliver reddet af Fru Ekeby, da han er ved at fryse ihjel, og hun lader ham bo på sit pensionat. Styg og fordrukken, som han er, betaler Gøsta Berling hende imidlertid tilbage ved at sætte de andre logerende imod hende og drive hende bort. "Gøsta Berlings saga" udkom første gang i 1891 og er Selma Lagerlöfs debutroman. Selma Lagerlöf (1858-1940) har skrevet et væld af romaner og noveller om bondeliv i Sverige. Hendes debutroman ”Gøsta Berlings saga” fik først for alvor opmærksomhed, da den blev udgivet i Danmark og fik ros af den kendte danske litteraturkritikker Georg Brandes. Selma Lagerlöf vandt i 1909 nobelprisen i litteratur, og i en årrække prægede hendes ansigt endda den svenske tyvekroneseddel.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788792635488
  • Udgivet:
  • 15. Marts 2018
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Gøsta Berlings saga

Den afsatte præst Gøsta Berling bliver reddet af Fru Ekeby, da han er ved at fryse ihjel, og hun lader ham bo på sit pensionat. Styg og fordrukken, som han er, betaler Gøsta Berling hende imidlertid tilbage ved at sætte de andre logerende imod hende og drive hende bort.
"Gøsta Berlings saga" udkom første gang i 1891 og er Selma Lagerlöfs debutroman.
Selma Lagerlöf (1858-1940) har skrevet et væld af romaner og noveller om bondeliv i Sverige. Hendes debutroman ”Gøsta Berlings saga” fik først for alvor opmærksomhed, da den blev udgivet i Danmark og fik ros af den kendte danske litteraturkritikker Georg Brandes. Selma Lagerlöf vandt i 1909 nobelprisen i litteratur, og i en årrække prægede hendes ansigt endda den svenske tyvekroneseddel.

Brugerbedømmelser af Gøsta Berlings sagaFind lignende bøger
Bogen Gøsta Berlings saga findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.