Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Himmelstormer

Bag om Himmelstormer

René Daumal (1908-1944) er en klassisk, men groft overset fransk forfatter i familie med den surrealistiske skole, som han, sammen med sine kolleger ved tidsskriftet "Le Grand Jeu", nægtede at lade sig opsluge af på trods af utallige opfordringer fra André Breton. Han døde af tuberkulose som 36-årig. Det Poetiske Bureaus Forlag har tidligere udsendt René Daumals ufuldendte roman "Mont Analogue" (2014), om hvilken en begejstret lektør for bibliotekerne kunne sige, “med denne spirituelle perle af en roman, præsenteres ét af de væsentligste franske forfatterskaber fra første halvdel af 1900-tallet på dansk. Især kan læsere af modernistisk litteratur godt glæde sig.” Nu kan de glæde sig igen. "Himmelstormer" består dels af en slags indisk inspireret poetik, der indleder bogen, dels af regulær lyrik og prosadigte der særligt fokuserer på døden. Den afsluttes med "Digt til Gud og mennesket", som træder ind i en klassisk række af digteriske forbandelser af Gud fra 1. del af det 20. århundrede, som f. eks. også Daumals ven Antonin Artaud har leveret. Himmelstormer byder på kaotiske og på samme tid uhyre klare filosofisk digte: "Vækket af kærligheden søger dyrene / i din krop at komme ud. / Slangen ruller sig ud fra marven / i dine ben. / Løven strækker sig i dit bryst." Poesi og prosa vikler sig ind i hinanden gennem "Himmelstormers" lange søgende tekst, som om de ønsker at bryde alle digteriske og moralske normer op, for at finde det egentlige, det menneskelige.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793347717
  • Udgivet:
  • 20. Februar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Himmelstormer

René Daumal (1908-1944) er en klassisk, men groft overset fransk forfatter i familie med den surrealistiske skole, som han, sammen med sine kolleger ved tidsskriftet "Le Grand Jeu", nægtede at lade sig opsluge af på trods af utallige opfordringer fra André Breton. Han døde af tuberkulose som 36-årig.

Det Poetiske Bureaus Forlag har tidligere udsendt René Daumals ufuldendte roman "Mont Analogue" (2014), om hvilken en begejstret lektør for bibliotekerne kunne sige, “med denne spirituelle perle af en roman, præsenteres ét af de væsentligste franske forfatterskaber fra første halvdel af 1900-tallet på dansk. Især kan læsere af modernistisk litteratur godt glæde sig.”

Nu kan de glæde sig igen. "Himmelstormer" består dels af en slags indisk inspireret poetik, der indleder bogen, dels af regulær lyrik og prosadigte der særligt fokuserer på døden. Den afsluttes med "Digt til Gud og mennesket", som træder ind i en klassisk række af digteriske forbandelser af Gud fra 1. del af det 20. århundrede, som f. eks. også Daumals ven Antonin Artaud har leveret.

Himmelstormer byder på kaotiske og på samme tid uhyre klare filosofisk digte: "Vækket af kærligheden søger dyrene / i din krop at komme ud. / Slangen ruller sig ud fra marven / i dine ben. / Løven strækker sig i dit bryst."

Poesi og prosa vikler sig ind i hinanden gennem "Himmelstormers" lange søgende tekst, som om de ønsker at bryde alle digteriske og moralske normer op, for at finde det egentlige, det menneskelige.

Brugerbedømmelser af HimmelstormerFind lignende bøger
Bogen Himmelstormer findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.