Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Islamisk Stats folkemord på yazidierne

Bag om Islamisk Stats folkemord på yazidierne

Terrorgruppen Islamisk Stat (IS) forfulgte yazidi-mindretallet i Irak i 2014. Det er en forfølgelse, som FN, Tyskland, Holland og andre har kaldt for et folkemord. Danmarks mest eftersøgte terrorist, Basil Hassan, har frihedsberøvet to yazidi-kvinder dernede. Forfatter Deniz Serinci har fået helt unik adgang til femten yazidi-kvinder, der har været sexslaver hos IS. Han har også fået unik adgang til danske Syrienskrigere i fængsler i Syrien, der fortæller om andre danskeres involvering i sexslaveri og forfølgelserne af yazidierne. Emnet er vigtigt, fordi det var IS’ forfølgelse af yazidierne, der fik Vesten – inklusive Danmark – til at gribe ind og bombe terrorgruppen. Uddrag af bogen De fleste af de interviewede slaver fortæller, at IS-krigerne tog stoffer. Michael Blume er læge, forfatter og har studeret religiøse studier. Han er samtidig leder af den projektgruppe, som tilbyder psykolog- og medicinbehandling til yazidi-kvinder og børn i den tyske delstat Baden-Württemberg. Siden 2015 har Tyskland hentet 1.100 yazidi-kvinder og børn op til det europæiske land for at behandle dem. Han vurderede overfor mig, at ”90 procent af kvinderne er blevet voldtaget”, og at ”mange af dem blev bedøvet med stoffer inden voldtægterne”. Kvinderne ved ikke, hvilken slags stoffer det var. Marwa Nawaf siger, at ”vi fik alle stoffer”. Hendes slaveholder fik sommetider rødsprængte øjne og blev sløv. Derudover kom han også stoffer i ”os kvinders mad. De bedøvede mine kusiner og venner og voldtog dem,” siger Marwa Nawaf. Om forfatteren Deniz B. Serinci (f. 1985) er journalist, forfatter og foredragsholder, født og opvokset af kurdiske forældre i Esbjerg. Serinci er redaktør på den dansk-kurdiske netavis Jiyan.dk og har skrevet flere bøger om mellemøstlige forhold. Han erjævnligt blevet anvendt som ekspertkilde i de danske medier om Mellemøsten.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788776088170
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 300
 • Udgivet:
 • 16. April 2024
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 147x211x24 mm.
 • Vægt:
 • 448 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 22. Maj 2024

Beskrivelse af Islamisk Stats folkemord på yazidierne

Terrorgruppen Islamisk Stat (IS) forfulgte yazidi-mindretallet i Irak i 2014. Det er en forfølgelse, som FN, Tyskland, Holland og andre har kaldt for et folkemord. Danmarks mest eftersøgte terrorist, Basil Hassan, har frihedsberøvet to yazidi-kvinder dernede. Forfatter Deniz Serinci har fået helt unik adgang til femten yazidi-kvinder, der har været sexslaver hos IS. Han har også fået unik adgang til danske Syrienskrigere i fængsler i Syrien, der fortæller om andre danskeres involvering i sexslaveri og forfølgelserne af yazidierne. Emnet er vigtigt, fordi det var IS’ forfølgelse af yazidierne, der fik Vesten – inklusive Danmark – til at gribe ind og bombe terrorgruppen.

Uddrag af bogen
De fleste af de interviewede slaver fortæller, at IS-krigerne tog stoffer. Michael Blume er læge, forfatter og har studeret religiøse studier. Han er samtidig leder af den projektgruppe, som tilbyder psykolog- og medicinbehandling til yazidi-kvinder og børn i den tyske delstat Baden-Württemberg. Siden 2015 har Tyskland hentet 1.100 yazidi-kvinder og børn op til det europæiske land for at behandle dem. Han vurderede overfor mig, at ”90 procent af kvinderne er blevet voldtaget”, og at ”mange af dem blev bedøvet med stoffer inden voldtægterne”. Kvinderne ved ikke, hvilken slags stoffer det var. Marwa Nawaf siger, at ”vi fik alle stoffer”. Hendes slaveholder fik sommetider rødsprængte øjne og blev sløv. Derudover kom han også stoffer i ”os kvinders mad. De bedøvede mine kusiner og venner og voldtog dem,” siger Marwa Nawaf.

Om forfatteren
Deniz B. Serinci (f. 1985) er journalist, forfatter og foredragsholder, født og opvokset af kurdiske forældre i Esbjerg. Serinci er redaktør på den dansk-kurdiske netavis Jiyan.dk og har skrevet flere bøger om mellemøstlige forhold. Han erjævnligt blevet anvendt som ekspertkilde i de danske medier om Mellemøsten.

Brugerbedømmelser af Islamisk Stats folkemord på yazidierneGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.