Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kaptajnen og Ann Barbara

Bag om Kaptajnen og Ann Barbara

Bogen bag filmen BASTARDEN (2023). KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en western fra den jyske hede i midten af 1700-tallet – dengang landet endnu skulle erobres. Den handler om en indædt og kompromisløs tysk kaptajn, hans kamp mod de rå naturkræfter, hans store drømme og endnu større ofre – og om den kvinde, som bliver hans elskede og allierede. Det er en intens historie om kold krig mellem sammenbidte mænd, om sigøjnere med wandergeist, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788702299014
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 10. November 2020
 • Oplæser:
 • Jens Albinus
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Kaptajnen og Ann Barbara

Bogen bag filmen BASTARDEN (2023).
KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en western fra den jyske hede i midten af 1700-tallet – dengang landet endnu skulle erobres. Den handler om en indædt og kompromisløs tysk kaptajn, hans kamp mod de rå naturkræfter, hans store drømme og endnu større ofre – og om den kvinde, som bliver hans elskede og allierede. Det er en intens historie om kold krig mellem sammenbidte mænd, om sigøjnere med wandergeist, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab.

Brugerbedømmelser af Kaptajnen og Ann Barbara

 • Linda O. 16. Marts 2021

  Kan varmt anbefale at læse Kaptajnen og Ann Barbare, foruden at være rigtig spændende, fik jeg et godt indblik i hvordan og hvor slidsomt, man levede i 1750er, hvor hårdt det var at være fattig og hvor gode især landbokvinderne var til at udnytte forhånden værende materialer og få fine ting ud af det, tænkte under vejs på bogen Landbokvinden af Ole Højrup
  Nationalmuseet 1978 der beskriver diverse huskeråd i Kaptajnen får vi at vide hvad de kunne bruges til.
  Desuden får man genopfrisket hvordan og uretfærdigt de bedre stillede borgere behandlede deres undersåttere grufuldt.
  Utrolig fin skrevet og dejlig at læse
  5 stjerner fra mig

 • Nikolaj T. 27. Januar 2021

  Sætningen "Den [himlen] får det til at regne med fisk og orme" på første side generer mig, og første kapitel er i det hele taget en kende for lyrisk. Men bortset fra det er det en virkelig god bog, som både er spændende og lærerig. En imponerende roman.

 • John B. 20. Januar 2021

  Fængslende historie om et menneske med en utrolig overlevelsesevne. Jeg elsker vores danske sprog, når en forfatter som Ida Jessen i den grad magter det.

 • Kirsten R. 23. November 2020

  -"skynd dig, kom - om føje år, heden som en kornmark står". Det er jo nok den tanke, som von Kahlen havde, da han begav sig til Jylland for at opdyrke heden med de beskedne redskaber, man nu havde i 1700-tallet. Roman er smukt skrevet med udgangspunkt i den noget bedagede ældre mands drømme om ud af den uopdyrkede hede at skabe frugtbar landbrugsjord. Ida Jessen starter med ta lade ham være en statelig mand med statelige klæder - man tror et eller andet sted på ham, da han henter tyske bønder, der skal dyrke 'erdapeln' - man tror på ham, da han gør Ann Barbara til sin "medsammensvorne". Hun bringer livslyst ind i hjemmet og forvandler det fra at være et hus til netop- et hjem. Man tror på hans drøm, da det hele går galt, og han mister alt. Ida Jessen har med sin fortælling skabt en virkelighed, der beskæftiger læseren meget længe. Der er måske ikke nogen klassisk happy end, men dog noget, der ligner. Kampen mod naturen og kampen mod ondskaben går op i en højere enhed. For mig har det været årets læseoplevelse. Den ligger på mit bord - og jeg er lidt ked af, at jeg h a r læst den.


Find lignende bøger
Bogen Kaptajnen og Ann Barbara findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.