Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kaptajnen og Ann Barbara

Bag om Kaptajnen og Ann Barbara

Året er 1754. En vogn kommer kørende over den øde jyske hede. Der er en kaptajn på vognen, Ludwig von Kahlen. Han er kommet for at betvinge vinden og sandet. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer til Hald, Schinkel, mener, at den er hans – og han skyr ingen midler for at få sin vilje. En sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden. KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en western fra den jyske hede om dengang landet endnu skulle erobres, om en indædt og kompromisløs mand og om den kvinde, der bliver hans allierede. En intens og dramatisk historie om kampen mod rå naturkræfter, om store drømme og endnu større ofre, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab. KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er blevet filmatiseret med Mads Mikkelsen og Amanda Collin i hovedrollerne. Filmen, hvis titel er Bastarden, får efter planen biografpremiere 5. oktober 2023. Nikolaj Arcel er instruktøren.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788702299007
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 508
 • Udgivet:
 • 22. Oktober 2020
 • Udgave:
 • 1
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 8. December 2023

Beskrivelse af Kaptajnen og Ann Barbara

Året er 1754. En vogn kommer kørende over den øde jyske hede. Der er en kaptajn på vognen, Ludwig von Kahlen. Han er kommet for at betvinge vinden og sandet. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer til Hald, Schinkel, mener, at den er hans – og han skyr ingen midler for at få sin vilje. En sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden.

KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en western fra den jyske hede om dengang landet endnu skulle erobres, om en indædt og kompromisløs mand og om den kvinde, der bliver hans allierede. En intens og dramatisk historie om kampen mod rå naturkræfter, om store drømme og endnu større ofre, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab.

KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er blevet filmatiseret med Mads Mikkelsen og Amanda Collin i hovedrollerne. Filmen, hvis titel er Bastarden, får efter planen biografpremiere 5. oktober 2023. Nikolaj Arcel er instruktøren.

Brugerbedømmelser af Kaptajnen og Ann Barbara

 • Linda O. 16. Marts 2021

  Kan varmt anbefale at læse Kaptajnen og Ann Barbare, foruden at være rigtig spændende, fik jeg et godt indblik i hvordan og hvor slidsomt, man levede i 1750er, hvor hårdt det var at være fattig og hvor gode især landbokvinderne var til at udnytte forhånden værende materialer og få fine ting ud af det, tænkte under vejs på bogen Landbokvinden af Ole Højrup
  Nationalmuseet 1978 der beskriver diverse huskeråd i Kaptajnen får vi at vide hvad de kunne bruges til.
  Desuden får man genopfrisket hvordan og uretfærdigt de bedre stillede borgere behandlede deres undersåttere grufuldt.
  Utrolig fin skrevet og dejlig at læse
  5 stjerner fra mig

 • Nikolaj T. 27. Januar 2021

  Sætningen "Den [himlen] får det til at regne med fisk og orme" på første side generer mig, og første kapitel er i det hele taget en kende for lyrisk. Men bortset fra det er det en virkelig god bog, som både er spændende og lærerig. En imponerende roman.

 • John B. 20. Januar 2021

  Fængslende historie om et menneske med en utrolig overlevelsesevne. Jeg elsker vores danske sprog, når en forfatter som Ida Jessen i den grad magter det.

 • Kirsten R. 23. November 2020

  -"skynd dig, kom - om føje år, heden som en kornmark står". Det er jo nok den tanke, som von Kahlen havde, da han begav sig til Jylland for at opdyrke heden med de beskedne redskaber, man nu havde i 1700-tallet. Roman er smukt skrevet med udgangspunkt i den noget bedagede ældre mands drømme om ud af den uopdyrkede hede at skabe frugtbar landbrugsjord. Ida Jessen starter med ta lade ham være en statelig mand med statelige klæder - man tror et eller andet sted på ham, da han henter tyske bønder, der skal dyrke 'erdapeln' - man tror på ham, da han gør Ann Barbara til sin "medsammensvorne". Hun bringer livslyst ind i hjemmet og forvandler det fra at være et hus til netop- et hjem. Man tror på hans drøm, da det hele går galt, og han mister alt. Ida Jessen har med sin fortælling skabt en virkelighed, der beskæftiger læseren meget længe. Der er måske ikke nogen klassisk happy end, men dog noget, der ligner. Kampen mod naturen og kampen mod ondskaben går op i en højere enhed. For mig har det været årets læseoplevelse. Den ligger på mit bord - og jeg er lidt ked af, at jeg h a r læst den.


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.