Bag om Kim Larsen?
“Har du hørt det? Kim Larsen er død?” Sådan indleder Adam Drewes sit originale værk, der undersøger nutidens fællesskabsfølelse. Med Kim Larsen og hans folkelige popularitet som prisme fås her et unikt perspektiv på fællesskabets mange former og facetter. Der er ingen svar i dette værk, kun spørgsmål, og det giver teksten sin helt egen poesi.
Kim Larsens død er stedet, hvor spørgsmålene tager sin begyndelse. For Larsen formåede med sin musik og sin person mere end nogen anden at samle folk på tværs af alder og klasse i et kulturelt fællesskab. Hans død bliver derfor anledningen til at spørge til fællesskabsfølelsen i nutidens Danmark.
Spørgsmålet som sproglig konstruktion rummer en tvivl, en undren, og begge dele er der masser af i Kim Larsen? Men i spørgsmålene, der snor sig gennem alle mulige og umulige fællesskaber, mærker man også en indignation, en frustration over verdens beskaffenhed. Det er med andre ord ikke en mild bekymring, der åbenbarer sig i Kim Larsen? Tværtimod.
Det ser sort ud og så alligevel ikke helt. For i spørgsmålet ligger der også et håb – det er ved at sætte spørgsmål ved det gældende, at forandringen kan starte. “Er fællesskabet muligt?”, spørger Drewes til sidst i Kim Larsen? Svaret er op til læseren.
Om forfatteren:Adam Drewes (f. 1974) har udgivet hybridromanen Radio (forlaget Arena 2013), spoken word-LP’en Regel nr. 1 (forlaget Arena 2003) og er tidligere Nordisk Mester i Poetry Slam år 2000 – en titel, der markerede afslutningen på hans deltagelse i konkurrencen. Han er uddannet fra Forfatterskolen 2002 og cand.mag. i litteraturvidenskab.
Vis mere