Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

København og historien | Bind 7

- Livet i husene

Bag om København og historien | Bind 7

En tiltrængt og ny historie om Danmarks hovedstad. Københavns historie fra 12.000 f.v.t. til 2020 er en stor mundfuld, men her serveres den i otte små og skarpe bøger. De tager læseren fra arkæologiske bopladser over kristendom, guldalder og bankerot til den topmoderne metropol. Parcelhuse erstattede marker, asfalterede veje kom til, og arbejdspladser flyttede langt væk fra Københavns gamle middelalderkerne. Fra 1920 til 1980 ændrede København og landet ved hovedstaden udseende. Men ikke kun hovedstadens ydre forandrede sig. Boligerne blev bedre: fra retirader i baggården til badeværelser med rindende vand og fra mørke og fugtige etværelseslejligheder til større boliger med lys og værelser til børnene. Omverdenen satte sit præg på København med finanskrise i 1930’erne, højkonjunktur efter Anden Verdenskrig og krise i 1970’erne. Men også det nære spillede ind. Fingerplanen fra 1947 bandt transport, boliger og arbejde sammen, og mange familier skiftede lejligheden i storbyen ud med hus og have i forstæderne. I 1980 var der fire gange så mange københavnere over 65 år som i 1920. Blandt andet derfor havde byens økonomiske krise bidt sig fast, da 1970’erne blev til 1980’erne. Fokus i de kronologisk opbyggede bøger er på indbyggerne og byens udvikling. Både når byen har åbnet sig mod omverdenen og har gemt sig bag voldene. Forfatterne fortæller levende om istid og bopladser, borge og bisper, kirker og kristendom, reformation og revolution, konger og tiggere, prægtige bygninger og fattige baggårde, krige og fred, handel og velstand, guldalder og omvæltning, rige og fattige, bankerot og fremgang, enevælde og demokrati, industrialisering og vidensby, boformer og forstæder samt metro og mangfoldighed. Forfatterne er arkæologer og historikere fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Ny viden om København. Metroen har åbenbaret nye fund Velformidlede bøger Bøgerne går tæt på indbyggere og byens udvikling. Der er både magthavere og tiggere Bøgerne kan læses samlet, men også hver for sig Bøgerne sælges samlet, men også som enkelte bind NB! Der er ikke billeder med i e-bogsudgaven.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788712069645
  • Udgivet:
  • 17. Marts 2022
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af København og historien | Bind 7

En tiltrængt og ny historie om Danmarks hovedstad. Københavns historie fra 12.000 f.v.t. til 2020 er en stor mundfuld, men her serveres den i otte små og skarpe bøger. De tager læseren fra arkæologiske bopladser over kristendom, guldalder og bankerot til den topmoderne metropol.

Parcelhuse erstattede marker, asfalterede veje kom til, og arbejdspladser flyttede langt væk fra Københavns gamle middelalderkerne. Fra 1920 til 1980 ændrede København og landet ved hovedstaden udseende. Men ikke kun hovedstadens ydre forandrede sig. Boligerne blev bedre: fra retirader i baggården til badeværelser med rindende vand og fra mørke og fugtige etværelseslejligheder til større boliger med lys og værelser til børnene.
Omverdenen satte sit præg på København med finanskrise i 1930’erne, højkonjunktur efter Anden Verdenskrig og krise i 1970’erne. Men også det nære spillede ind. Fingerplanen fra 1947 bandt transport, boliger og arbejde sammen, og mange familier skiftede lejligheden i storbyen ud med hus og have i forstæderne. I 1980 var der fire gange så mange københavnere over 65 år som i 1920. Blandt andet derfor havde byens økonomiske krise bidt sig fast, da 1970’erne blev til 1980’erne.

Fokus i de kronologisk opbyggede bøger er på indbyggerne og byens udvikling. Både når byen har åbnet sig mod omverdenen og har gemt sig bag voldene. Forfatterne fortæller levende om istid og bopladser, borge og bisper, kirker og kristendom, reformation og revolution, konger og tiggere, prægtige bygninger og fattige baggårde, krige og fred, handel og velstand, guldalder og omvæltning, rige og fattige, bankerot og fremgang, enevælde og demokrati, industrialisering og vidensby, boformer og forstæder samt metro og mangfoldighed.

Forfatterne er arkæologer og historikere fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv.

Ny viden om København. Metroen har åbenbaret nye fund
Velformidlede bøger
Bøgerne går tæt på indbyggere og byens udvikling. Der er både magthavere og tiggere
Bøgerne kan læses samlet, men også hver for sig
Bøgerne sælges samlet, men også som enkelte bind

NB! Der er ikke billeder med i e-bogsudgaven.

Brugerbedømmelser af København og historien | Bind 7Find lignende bøger
Bogen København og historien | Bind 7 findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.