Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

København og historien | Bind 8

- Byen rejser sig

Bag om København og historien | Bind 8

En tiltrængt og ny historie om Danmarks hovedstad. Københavns historie fra 12.000 f.v.t. til 2020 er en stor mundfuld, men her serveres den i otte små og skarpe bøger. De tager læseren fra arkæologiske bopladser over kristendom, guldalder og bankerot til den topmoderne metropol. Affolkning, øde landskaber, pølsevogne og køer af arbejdsløse er skiftet ud med vækst, boligbobler, madmarkeder og børnefamilier. I de seneste årtier har København rejst sig. I fattigfirserne var byen nedslidt og gældsplaget, i 1990’erne på randen af bankerot, men i 00’erne blomstrede den op med moderne metro og hotte havnebade. Og den rivende udvikling er fortsat med flere kraner og flere københavnere. Byen har fået nye farver og mere byliv, og den eftertragtede metropol høster international hæder og opmærksomhed. Det moderne København er fortællingen om nedgang og opgang, om en by over og under jorden og om hovedstaden som vidensby og talentmagnet. Om københavnere mod borgmestre og byfornyelser, om bz’ere og bydelsforsøg, om caféstole og cykelstier. Og så er det historien om smage og Sojakagen på Islands Brygge og om mangfoldighed og menneskemylder. Fokus i de kronologisk opbyggede bøger er på indbyggerne og byens udvikling. Både når byen har åbnet sig mod omverdenen og har gemt sig bag voldene. Forfatterne fortæller levende om istid og bopladser, borge og bisper, kirker og kristendom, reformation og revolution, konger og tiggere, prægtige bygninger og fattige baggårde, krige og fred, handel og velstand, guldalder og omvæltning, rige og fattige, bankerot og fremgang, enevælde og demokrati, industrialisering og vidensby, boformer og forstæder samt metro og mangfoldighed. Forfatterne er arkæologer og historikere fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Ny viden om København. Metroen har åbenbaret nye fund Velformidlede bøger Bøgerne går tæt på indbyggere og byens udvikling. Der er både magthavere og tiggere Bøgerne kan læses samlet, men også hver for sig Bøgerne sælges samlet, men også som enkelte bind NB! Der er ikke billeder med i e-bogsudgaven.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788712069652
  • Udgivet:
  • 17. Marts 2022
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af København og historien | Bind 8

En tiltrængt og ny historie om Danmarks hovedstad. Københavns historie fra 12.000 f.v.t. til 2020 er en stor mundfuld, men her serveres den i otte små og skarpe bøger. De tager læseren fra arkæologiske bopladser over kristendom, guldalder og bankerot til den topmoderne metropol.

Affolkning, øde landskaber, pølsevogne og køer af arbejdsløse er skiftet ud med vækst, boligbobler, madmarkeder og børnefamilier. I de seneste årtier har København rejst sig. I fattigfirserne var byen nedslidt
og gældsplaget, i 1990’erne på randen af bankerot, men i 00’erne blomstrede den op med moderne metro og hotte havnebade. Og den rivende udvikling er fortsat med flere kraner og flere københavnere. Byen har fået nye farver og mere byliv, og den eftertragtede metropol høster international hæder og opmærksomhed.
Det moderne København er fortællingen om nedgang og opgang, om en by over og under jorden og om hovedstaden som vidensby og talentmagnet. Om københavnere mod borgmestre og byfornyelser, om bz’ere og bydelsforsøg, om caféstole og cykelstier. Og så er det historien om smage og Sojakagen på Islands Brygge og om mangfoldighed og menneskemylder.

Fokus i de kronologisk opbyggede bøger er på indbyggerne og byens udvikling. Både når byen har åbnet sig mod omverdenen og har gemt sig bag voldene. Forfatterne fortæller levende om istid og bopladser, borge og bisper, kirker og kristendom, reformation og revolution, konger og tiggere, prægtige bygninger og fattige baggårde, krige og fred, handel og velstand, guldalder og omvæltning, rige og fattige, bankerot og fremgang, enevælde og demokrati, industrialisering og vidensby, boformer og forstæder samt metro og mangfoldighed.

Forfatterne er arkæologer og historikere fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv.

Ny viden om København. Metroen har åbenbaret nye fund
Velformidlede bøger
Bøgerne går tæt på indbyggere og byens udvikling. Der er både magthavere og tiggere
Bøgerne kan læses samlet, men også hver for sig
Bøgerne sælges samlet, men også som enkelte bind

NB! Der er ikke billeder med i e-bogsudgaven.

Brugerbedømmelser af København og historien | Bind 8Find lignende bøger
Bogen København og historien | Bind 8 findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.