Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Kornbogen

- Brødet og øllets historie

Bag om Kornbogen

Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning. Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl! Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden? Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788770708364
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Udgivet:
  • 20. juni 2023
  • Udgave:
  • 1
  • BLACK WEEK
  På lager
Leveringstid: 1-5 hverdage
Forventet levering: 4. december 2024

Beskrivelse af Kornbogen

Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning.
Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl!

Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden?

Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.

Brugerbedømmelser af Kornbogen



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.