Bag om Kreditaftaler og Ejendomsforbehold
Bogen er en samlet fremstilling af kreditaftalelovens regler og omhandler kreditaftaler og ejendomsforbehold, som området ser ud i dag. Kendskab til reglerne om oprettelse af kreditaftaler er nødvendig for enhver, der agerer på kreditaftalelovens område. Dette gælder både professionelle kreditgivere og advokater, der i forbindelse med deres inkassovirksomhed opretter frivillige forlig (i almindelighed kreditaftaler), der helt eller delvist er omfattet af loven.
Bogen behandler bl.a. følgende emner:
Kreditaftalelovens anvendelsesområde og definitioner
Kreditgiverens oplysningspligt forud for og ved indgåelse af kreditaftalen
Kreditgiverens kreditvurderingspligt
Civilretlige sanktioner af mangelfulde kreditoplysninger
Forbrugerens fortrydelsesret
Personskifte i kreditaftaler og forbrugerens retsstilling overfor kreditgiver i et oprindeligt trepartsforhold
Køb med ejendomsforbehold
Retsvirkninger og bortfald af ejendomsforbehold
Indenretlig og udenretlige tilbagetagelse i henhold til ejendomsforbehold
Fogedrettens henvisningsret
Kreditgiverens bevarelse og tab af restfordring bl.a. ved konfiskation af det solgte
Ejendomsforbehold i forhold til virksomheds- og fordringspant
Denne tredje udgave er ajourført med ny lovgivning, retspraksis og ny litteratur frem til 1. januar 2022. Dette gælder bl.a.:
Indarbejdelse af lovændringen ved lov 706/2018 2018 om indeks, der bruges som benchmarks i finansielle instrumenter og finansielle kontrakter eller med henblik på at måle investeringsfondes økonomiske resultater.
Behandling af lov nr. 2221/2032 om indsættelse af § 3, stk. 1, nr. 5 og kapitel 11 a om en lovmæssig pligt for leasingvirksomheder til at vurdere en potentiel leasingtagers betalingsevne forud for indgåelsen af en leasingaftale i forbrugerleasingaftaler om et køretøj
Hans Helge Beck Thomsen er professor emer. ph.d. og tilknyttet Aarhus Universitet Claus Rohde er landsdommer, ph.d. og tidl. professor ved Aarhus Universitet.
Vis mere