dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag
Bag om Lucky Lucy

Året er 1890, et sted i et opdigtet Louisiana, USA. En kvinde, indlagt på et sindssygehospital, er flygtet fra sin barndoms ekstreme mishandling og ind i sit eget sind. I en parallel virkelighed opstår hendes sidste chance for heling. Et alter ego træder ud af gløderne fra et nedbrændt hus og direkte ind i kampen for begge kvinders overlevelse. LUCKY LUCY er en anderledes og nytænkende spændingsroman, som frem for alt handler om menneskets ufattelige vilje til at overleve. Den graver dybt ned i menneskesindets mange facetter, det ødelagte og depraverede, såvel som skønheden og styrken. LUCKY LUCY er Josefine Bloms debutroman.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793959347
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 13. Juni 2020
 • Oplæser:
 • Susanne Bonde
 • bogreolen-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   bogreolen-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Lucky Lucy

Året er 1890, et sted i et opdigtet Louisiana, USA. En kvinde, indlagt på et sindssygehospital, er flygtet fra sin barndoms ekstreme mishandling og ind i sit eget sind. I en parallel virkelighed opstår hendes sidste chance for heling. Et alter ego træder ud af gløderne fra et nedbrændt hus og direkte ind i kampen for begge kvinders overlevelse.

LUCKY LUCY er en anderledes og nytænkende spændingsroman, som frem for alt handler om menneskets ufattelige vilje til at overleve. Den graver dybt ned i menneskesindets mange facetter, det ødelagte og depraverede, såvel som skønheden og styrken.

LUCKY LUCY er Josefine Bloms debutroman.

Brugerbedømmelser af Lucky Lucy

 • Signe B. 15. Maj 2020

  Gå ikke glip af denne fantastiske bog!!! Jeg var fanget af universet fra side 1, hvor hovedpersonens personlighed er spaltet i to, der betyder, at bogen følger begge, og man er ved gå til at spænding, når historien skifter. Det lykkes forfatteren at få snoet de to historier elegant sammen, og man føler sig uendelig forløst på side 606. Og bogen er ikke et ord for lang. Sproget er fantastisk, metaforerne fremragende, indimellem morsomme, indimellem tragiske og uhyggelige. Samtidg foregår bogen i en tid, hvor både synet på kvinder og psykiatrisk behandling er ganske meget anderledes (og dog?...) end i dag, hvad der er dybt fascinerende. Der er brugt lang tid på research her!

  Lucky Lucy er spændende, underholdende, anderledes på den fede måde og også en meget smuk fortælling om en misbrugt kvinde. Det er forfatterens debut, men jeg håber, der snart kommer mere fra hendes hånd. Læs den!

 • Krimiormen s. 16. April 2020

  Spændingsromanen ”Lucky Lucy” er Josefine Bloms debut. Forfatteren skriver selv sidst i bogen at ”Lucky Lucy” er lidt vel lang (606) sider. Det kan der være noget om, men jeg syntes på ingen måde at den blev for langtrukken. ”Lucky Lucy” er skruet sammen på en måde så det lidt føltes som om man læste flere bøger på én gang.

  Lucy har mindst 2 personligheder og man er ved at gå til over spændingen. Jeg følte så meget at jeg rigtig gerne ville lære både Lucky Lucy og Lucy Lovable meget nærmere at kende. Vi er i 1890 hvor man så noget anderledes på psykisk sygdom, end man gør i dag. Lægestanden troede på at kvinder blev hysteriske hvis der var ubalance i livmoderen.

  Behandlingen bestod i, i grelle tilfælde, at fjerne kvindens livmoder. Den meget velhavende 20-25-årige Lucy lovable er blevet indlagt på det psykiatriske hospital Weeping oaks. Lucys kontakt er advokaten Moore der viser sig at få en meget central rolle i historien. Lucy er til at begynde med apatisk og reagerer ikke på hverken tale eller berøring.

  Ikke førend den nye plejerske-elev 17-årige Cat bliver sat til at passe Lucy. Lucy vil efter kort tid kun tale med Cat. Den meget smukke Dr. Daniels er direktør og ledende overlæge for hospitalet og han påtager sig at tage sig af Lucys helbredelse. Dr. Daniels drømmer om at blive den læge der opdager hvor sjælen sidder på et menneske.

  Som dagene går får Dr. Daniels et noget usundt forhold til Lucy lovable som med tiden udvikler sig katastrofalt. Den ledende overfrøken af den afdeling som Cat bliver tilknyttet, er den strenge, men retfærdige Frk. Vogel. Snart viser en mere ubehagelig side af Lucy sig og ingen andre end Cat tør røre ved Lucy.

  Dr. Daniels tåler ikke at Lucy kun vil tale med Cat så han placerer hende i en isolationscelle og forbyder Cat at nærme sig Lucy. Men Cat har svært ved at holde sig væk fra Lucy. Lucys alter ego er temmelig aggressiv. Lucy har perioder hvor hendes krop pludselig går i koma i 3-4 dage.

  I disse perioder flygter Lucy til en anden verden mentalt hvor hun bliver til Lucky Lucy. Lucky Lucy lever et helt andet liv end Lucy Lovable. I denne verden er Lucy dusør-jager og ikke bange for noget som helst. Lucy er faktisk lidt af en kvindelig Lucky Luke. Lucy er fantastisk med dyr, skydevåben og kort.

  Lucy er en enspænder men det lykkes hende alligevel at få nogle meget tætte relationer, i denne anden verden. ”Lucky Lucy” er fantastisk velskrevet og meget nytænkende i sin skrivestil. Historien er skrevet i et fantastisk sprog og man føler med Lucy uanset om hun er Lucky Lucy eller Lucy Lovable.

  Det er virkelig usædvanligt at finde en spændingsroman hvor hovedpersonen på denne måde er delt i flere personer. Karaktererne har en naturlig og flydende kommunikation. Mine varmeste anbefalinger til denne Interessante spændingsroman, der lover godt for forfatterens fremtidige forfatterskab.

  ”Lucky Lucy” er virkelig en page-turner og jeg håber meget at vi ser mere til litteratur fra Josefine Bloms hånd. ”Lucky Lucy” er fantastisk underholdning i en helt anderledes klasse. Samtidig er ”Lucky Lucy” faktisk også en meget smuk og dyb fortælling.

  Vurdering: 5/6 Roser

  http://www.krimiormen.dk


Find lignende bøger
Bogen Lucky Lucy findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.