Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Magiens poetik. Ingemann og H.C. Ørsted

Bag om Magiens poetik. Ingemann og H.C. Ørsted

"I "Huldregaverne" fik Ingemann sagt det han ville: vores tanke er kun et af de mange tilværelseselementer, hvormed vi opfatter og forstår verden. Bag den ligger hele erfaringen, traditionen og de reale magter i højeste form. Da Ingemann kom for skade at sige dette højt, blev han udnævnt som misolog, dvs. fjende af videnskaben. Han blev henvist til at være børnenes og de umyndiges ven. Hensigten med denne bog er at gengive ham status som en voksen digter i pagt med sin samtid og den europæiske tradition. Hans værk er af den sjældne art, der fortsætter med at vokse parallelt med vores forståelse af det." Niels V. Kofoeds bog "Magiens poetik" beskriver det filosofiske og videnskabsteoretiske opgør mellem fysikeren H.C. Ørsted og eventyrdigteren B.S. Ingemann. Samtidig belyser bogen den gennemgående hermetiske tradition, vi ser i hele Ingemanns forfatterskab, og som skaffede ham så mange fjender i 1800-tallets Danmark. Niels Vilhelm Kofoed (f. 1930) har skrevet et væld af bøger om dansk litteratur og kulturhistorie samt en lang række biografier om Danmarks største forfattere. Efter uddannelsen som cand.mag. i dansk og fransk fra Københavns Universitet var Niels V. Kofoed lektor ved Stockholm Universitet og senere Lund Universitet i Sverige og har sidenhen været professor på University of Washington i USA.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711721018
  • Udgivet:
  • 13. April 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Magiens poetik. Ingemann og H.C. Ørsted

"I "Huldregaverne" fik Ingemann sagt det han ville: vores tanke er kun et af de mange tilværelseselementer, hvormed vi opfatter og forstår verden. Bag den ligger hele erfaringen, traditionen og de reale magter i højeste form. Da Ingemann kom for skade at sige dette højt, blev han udnævnt som misolog, dvs. fjende af videnskaben. Han blev henvist til at være børnenes og de umyndiges ven.

Hensigten med denne bog er at gengive ham status som en voksen digter i pagt med sin samtid og den europæiske tradition. Hans værk er af den sjældne art, der fortsætter med at vokse parallelt med vores forståelse af det."

Niels V. Kofoeds bog "Magiens poetik" beskriver det filosofiske og videnskabsteoretiske opgør mellem fysikeren H.C. Ørsted og eventyrdigteren B.S. Ingemann. Samtidig belyser bogen den gennemgående hermetiske tradition, vi ser i hele Ingemanns forfatterskab, og som skaffede ham så mange fjender i 1800-tallets Danmark.

Niels Vilhelm Kofoed (f. 1930) har skrevet et væld af bøger om dansk litteratur og kulturhistorie samt en lang række biografier om Danmarks største forfattere. Efter uddannelsen som cand.mag. i dansk og fransk fra Københavns Universitet var Niels V. Kofoed lektor ved Stockholm Universitet og senere Lund Universitet i Sverige og har sidenhen været professor på University of Washington i USA.

Brugerbedømmelser af Magiens poetik. Ingemann og H.C. ØrstedFind lignende bøger
Bogen Magiens poetik. Ingemann og H.C. Ørsted findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.