Bag om Mentalisering i omsorg og pleje
MENTALISERING I OMSORG OG PLEJE guider læseren til at bruge mentalisering i mødet med borgere, der har brug for omsorg og pleje. Og ved hjælp af cases og redskaber viser den, hvordan mentalisering kan udvikle relationen til borgeren, de pårørende og den professionelle selv.
Bogen præsenterer mentaliseringsteorien i forhold til arbejde med omsorg og pleje, og derefter følger en række konkrete modeller og værktøjer til det praktiske arbejde. Del 1 indeholder grundmodeller og værktøjer til mentalisering i mødet med borgere, der har brug for omsorg og pleje. Del 2 består af modeller, man kan bruge direkte i mødet med borgere og pårørende i forhold til klassiske og specifikke udfordringer som fx:
? at skabe sikkerhed for borgeren og i relationen
? at håndtere tab, aldring, sorg, traumer, selvmordstanker og palliativt arbejde
? at understøtte borgeren i at opbygge nye evner og kompensere for utilstrækkelige evner, som fx at regulere følelser
? at fastholde mentalisering og ressourcefokus i forhold til borgere og pårørende.
Del 3 tilbyder den professionelle redskaber til at passe på sig selv både fysisk og psykisk og til at understøtte mentalisering i en presset hverdag.
Bogen henvender sig til SOSU-assistenter, SOSU-hjælpere, sygeplejersker, socialrådgivere, læger og alle andre, der er optaget af arbejdet med omsorg og pleje af borgere.
JANNE ØSTERGAARD HAGELQUIST er grundlægger af Center for Mentalisering og står for den daglige drift, udvikling og ledelse. Hun er autoriseret psykolog og godkendt som specialist i børnepsykologi og supervision og forfatter til en række bøger om mentalisering. Hun har gennem mange år arbejdet med mentalisering på institutioner, i forhold til professionelle og i behandling, og har specialiseret sig i, hvordan man bruger mentaliseringsbegrebet i mødet med borgerne.
Vis mere