Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring af Daniel Henschen Du sparer 21% ift. forlagets pris Spar 21%

Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring

af ,

Der var engang, hvor kød og solide måltider var sagen. Hvor livskraften kom af en sund appetit. ”Fleisch macht fleisch”, sagde tyskerne, og danskerne troede dem. Derfor havde man herhjemme også noget svært ved at tage den uortodokse læge og ernæringsekspert Mikkel Hindhede seriøs, da han i 1906 begyndte at fremsætte sine radikale ideer om danskernes fødeindtag. Født og opvokset i et nøjsomt vestjysk bondehjem mente han, at en mand fint kunne leve på en simpel kost af groft brød og grøntsager. Det var tilmed meget billigere. Han foreslog sågar at spise havregrynene rå og blev til grin i det ganske land. Men Hindhede fik ret, og i dag vender kostpyramiden faktisk den vej, han i sin tid anbefalede. Sagen er ikke længere bøf, og det ikke kun, fordi store mængder kød ikke er bæredygtigt. Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring følger dr. Hindhedes kamp for at forbedre danskernes sundhed over en periode på mere end 40 år. I lyset af den livsreformbevægelse, som skyllede ind over Vesten fra omkring 1890, følger bogen Hindhedes vej mod, hvad han selv beskrev som livslykke, den rigtige måde at leve og ernære sig på. Sideløbende får vi alle kontroverserne, Hindhedes syn på alkohol, spørgsmålet om smør eller margarine og beregninger på, hvor meget mad en voksen mand egentlig har brug for.

Læs mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771846270
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 220
  • Udgives:
  • 25. oktober 2019
  • Udgave:
  • 1
  • 1-2 hverdage efter udgivelsesdato
  • 25-10-2019
  • 197,95 kr.
  • 249,95 kr.
  • 52,00 kr. (21%)
  • 29,95 kr.
Eller spar samlet 31% som medlem
  • 171,95 kr.
  • 78,00 kr. (31%)
  • 29,95 kr.
  • Forudsætter medlemskab (ingen binding)
    1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Bag om Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring
Der var engang, hvor kød og solide måltider var sagen. Hvor livskraften kom af en sund appetit. ”Fleisch macht fleisch”, sagde tyskerne, og danskerne troede dem. Derfor havde man herhjemme også noget svært ved at tage den uortodokse læge og ernæringsekspert Mikkel Hindhede seriøs, da han i 1906 begyndte at fremsætte sine radikale ideer om danskernes fødeindtag. Født og opvokset i et nøjsomt vestjysk bondehjem mente han, at en mand fint kunne leve på en simpel kost af groft brød og grøntsager. Det var tilmed meget billigere. Han foreslog sågar at spise havregrynene rå og blev til grin i det ganske land. Men Hindhede fik ret, og i dag vender kostpyramiden faktisk den vej, han i sin tid anbefalede. Sagen er ikke længere bøf, og det ikke kun, fordi store mængder kød ikke er bæredygtigt. Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring følger dr. Hindhedes kamp for at forbedre danskernes sundhed over en periode på mere end 40 år. I lyset af den livsreformbevægelse, som skyllede ind over Vesten fra omkring 1890, følger bogen Hindhedes vej mod, hvad han selv beskrev som livslykke, den rigtige måde at leve og ernære sig på. Sideløbende får vi alle kontroverserne, Hindhedes syn på alkohol, spørgsmålet om smør eller margarine og beregninger på, hvor meget mad en voksen mand egentlig har brug for.
Andre købte også..
Brugerbedømmelser af Mikkel Hindhede og reformen af vores ernæring


Andre bøger af Daniel Henschen
Se alle titler
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.