Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Musik på hjernen

Vi har altid haft musik, men hvorfor har vi musik? Det ældste kendte musikinstrument er omkring 40.000 år gammelt. Det peger på, at musik ikke kun har en æstetisk funktion – ellers ville evolutionen have fjernet den undervejs. Vi spiser for at overleve, har sex for at opretholde arten, indsamler viden for at udvikle os og optimere vores overlevelsesmuligheder – men hvorfor musikken? Når vi foretager os noget, der gavner artens overlevelse, udløses der et stof i hjernen, som vækker en følelse af nydelse – og vi ved, at oplevelsen af musik gør det samme. Musikken er altså vigtig for os, men på hvilken måde? I Musik på hjernen undersøger Peter Vuust, hvad der sker i hjernen, når vi lytter til og spiller musik. Bliver vi klogere? Mere opmærksomme på eller følsomme over for andre? Og hvad med sproget – hvordan hænger det sammen med vores opfattelse af musik? Ved at undersøge forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner, om der findes et særligt gen for musik, nærmer vi os et svar på, hvorfor vi alle – i større eller mindre grad – har musik på hjernen. Undervejs i lydbogen understøttes Peter Vuusts pointer ved hjælp af korte musikeksempler. Musikeren Søren Launbjerg har indlæst lydbogen, og flere af musikeksemplerne synges og spilles også af ham.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772001012
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 28. februar 2018
  • Oplæser:
  • Søren Launbjerg
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Musik på hjernen

Vi har altid haft musik, men hvorfor har vi musik? Det ældste kendte musikinstrument er omkring 40.000 år gammelt. Det peger på, at musik ikke kun har en æstetisk funktion – ellers ville evolutionen have fjernet den undervejs. Vi spiser for at overleve, har sex for at opretholde arten, indsamler viden for at udvikle os og optimere vores overlevelsesmuligheder – men hvorfor musikken? Når vi foretager os noget, der gavner artens overlevelse, udløses der et stof i hjernen, som vækker en følelse af nydelse – og vi ved, at oplevelsen af musik gør det samme. Musikken er altså vigtig for os, men på hvilken måde? I Musik på hjernen undersøger Peter Vuust, hvad der sker i hjernen, når vi lytter til og spiller musik. Bliver vi klogere? Mere opmærksomme på eller følsomme over for andre? Og hvad med sproget – hvordan hænger det sammen med vores opfattelse af musik? Ved at undersøge forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner, om der findes et særligt gen for musik, nærmer vi os et svar på, hvorfor vi alle – i større eller mindre grad – har musik på hjernen.
Undervejs i lydbogen understøttes Peter Vuusts pointer ved hjælp af korte musikeksempler. Musikeren Søren Launbjerg har indlæst lydbogen, og flere af musikeksemplerne synges og spilles også af ham.

Brugerbedømmelser af Musik på hjernen

  • Simon J. 6. januar 2023

    Der er for meget evolutionsteori i bogen! Der er mange steder i verden, hvor den teori slet ikke er anerkendt! Det er trist, at bogen er så missionerende for en dybt latterlig teori.


Find lignende bøger
Bogen Musik på hjernen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.