Udvidet returret til d. 31. januar 2025

N.F.S. Grundtvigs kirkelige syn 1825. En historisk indledning

Bag om N.F.S. Grundtvigs kirkelige syn 1825. En historisk indledning

”Den 2. februar 1821 kaldte Frederik den Sjette uden ansøgning Grundtvig, der havde været tjenstledig kapellan i otte lange år, til sognepræst for Præstø og Skibbinge Menigheder i Sydsjælland, og Palmesøndag samme år holdt den nye præst sin indgangsprædiken over salmens ord: ”Denne er dagen, som Herren har gjort; lad os fryde og glæde os på den! Kære Herre! frels dog; kære Herre! lad det dog lykkes! Velsignet være den, som kommer i Herrens navn! Vi velsigner eder fra Herrens hus.” N.F.S. Grundtvig er en af de største litterære og åndelige skikkelser i danmarkshistorien, og hans indflydelse på kristendommen og den danske folkesjæl er enorm. Holger Begtrup fortæller i bogen her, hvordan Grundtvig og hans kristendomsforståelse udviklede sig i tiden op til 1825, da andre gejstlige og toneangivende mennesker for alvor begyndte at få øjnene op for Grundtvigs særlige fortolkning af kristendommen. Bogen udkom første gang i 1901. Holger Christian Begtrup (1859-1937) var en dansk teolog, højskoleforstander og forfatter. Han var uddannet cand.theol. og vandt i 1883 Københavns Universitets guldmedalje. I 1895 grundlagde Holger Begtrup Frederiksberg Højskole, som han blev forstander for. Holger Begtrup er desuden kendt for sine bøger ”Det danske Folks Historie i det 19. Aarhundrede”, ”Grundtvigs udvalgte Skrifter”, biografien ”C. Berg, en dansk Politikers Udviklingshistorie” og ”Den danske Højskole”.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726518474
  • Udgivet:
  • 9. februar 2024
  • BLACK WEEK
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af N.F.S. Grundtvigs kirkelige syn 1825. En historisk indledning

”Den 2. februar 1821 kaldte Frederik den Sjette uden ansøgning Grundtvig, der havde været tjenstledig kapellan i otte lange år, til sognepræst for Præstø og Skibbinge Menigheder i Sydsjælland, og Palmesøndag samme år holdt den nye præst sin indgangsprædiken over salmens ord: ”Denne er dagen, som Herren har gjort; lad os fryde og glæde os på den! Kære Herre! frels dog; kære Herre! lad det dog lykkes! Velsignet være den, som kommer i Herrens navn! Vi velsigner eder fra Herrens hus.”
N.F.S. Grundtvig er en af de største litterære og åndelige skikkelser i danmarkshistorien, og hans indflydelse på kristendommen og den danske folkesjæl er enorm. Holger Begtrup fortæller i bogen her, hvordan Grundtvig og hans kristendomsforståelse udviklede sig i tiden op til 1825, da andre gejstlige og toneangivende mennesker for alvor begyndte at få øjnene op for Grundtvigs særlige fortolkning af kristendommen.
Bogen udkom første gang i 1901.
Holger Christian Begtrup (1859-1937) var en dansk teolog, højskoleforstander og forfatter. Han var uddannet cand.theol. og vandt i 1883 Københavns Universitets guldmedalje. I 1895 grundlagde Holger Begtrup Frederiksberg Højskole, som han blev forstander for. Holger Begtrup er desuden kendt for sine bøger ”Det danske Folks Historie i det 19. Aarhundrede”, ”Grundtvigs udvalgte Skrifter”, biografien ”C. Berg, en dansk Politikers Udviklingshistorie” og ”Den danske Højskole”.

Brugerbedømmelser af N.F.S. Grundtvigs kirkelige syn 1825. En historisk indledning



Find lignende bøger
Bogen N.F.S. Grundtvigs kirkelige syn 1825. En historisk indledning findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.