Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Nordenfjords

Bag om Nordenfjords

"Nordenfjords Det vokser frem af gamle almanakker og vågne drømme gråt og ubestemmeligt Det næres af det upåagtede som gråspurve siddende sammenkrøbet vinterligt oppustede usynlige i en hæk Det glider som en blank og stille flade et altid strømmende lys Der bagved ligger det i en mørk stribe fortrængt og bortgemt landet nordenfjords" Hans Mølbjergs digtsamling "Nordenfjords" er en indre og ydre rejse rundt i det landskab, der dannede bagtæppe for hans egen barndom. Den danske forfatter, digter og litteraturkritiker Hans Mølbjerg (1915-2004) voksede op på en gård i Vendsyssel. Opvæksten spiller en stor rolle i Hans Mølbjergs poesi og romaner. Universitetsstudierne i Paris og Danmark blev starten på en lang, spændende karriere som litteratur- og kunstkritiker. Hans Mølbjerg har blandt andet beskæftiget sig med Denis Diderot, Jean Jacques Rousseau, dansk lyrik og europæisk kultur- og idehistorie.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711737514
  • Udgivet:
  • 28. Juli 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Nordenfjords

"Nordenfjords
Det vokser frem af gamle almanakker
og vågne drømme
gråt og ubestemmeligt

Det næres af det upåagtede
som gråspurve siddende sammenkrøbet
vinterligt oppustede
usynlige i en hæk

Det glider som en blank og stille flade
et altid strømmende lys

Der bagved ligger det i en mørk stribe
fortrængt og bortgemt
landet nordenfjords"

Hans Mølbjergs digtsamling "Nordenfjords" er en indre og ydre rejse rundt i det landskab, der dannede bagtæppe for hans egen barndom.

Den danske forfatter, digter og litteraturkritiker Hans Mølbjerg (1915-2004) voksede op på en gård i Vendsyssel. Opvæksten spiller en stor rolle i Hans Mølbjergs poesi og romaner. Universitetsstudierne i Paris og Danmark blev starten på en lang, spændende karriere som litteratur- og kunstkritiker. Hans Mølbjerg har blandt andet beskæftiget sig med Denis Diderot, Jean Jacques Rousseau, dansk lyrik og europæisk kultur- og idehistorie.

Brugerbedømmelser af NordenfjordsFind lignende bøger
Bogen Nordenfjords findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.