Bag om Nordkorea
Nordkorea er verdens mest lukkede land. Alligevel har de fleste af os en opfattelse af landet, dets befolkning og dets regime. Men stemmer vores indtryk? Holder vores opfattelser?
Nordkorea placering i centrum af verdenspolitikken, stridighederne med USA om landets kernevåbenprogram – og sikkerhedssituationen såvel på den koreanske halvø som globalt – gør det vigtigere end nogensinde at få mere viden om det lukkede land. Det er uhyre svært at skelne mellem fakta og fiktion – hvad er fakta og hvad er myte?
Mystikken er massiv. Siden den kolde krig har Nordkorea fremstået som sindbilledet på en utilregnelig, ond og dystopisk samfundsorden. Såvel Irak som Libyen – inden diktatorernes fald – blev opfattet som bedre regimer end Nordkorea. Denne bog giver et kritisk men mere nuanceret billede af eremitstaten.
Loretta Napoleoni vil forstå landet indefra og har interviewet nordkoreanere og folk som har boet i landet gennem flere år. Gennem udforskning af historien, Nordkoreas kulturelle arv og politiske system tegner hun et billede af et land, hvis selvbillede radikalt adskiller sig fra omverdenens.
Napoleoni beskriver, hvordan Nordkorea i flere tiår efter krigen, helt op i 1990'erne plages af sult og hungersnød, hun følger Kim-dynastiets udvikling, udforsker statsideologien juche, afdækker elitens korruption, fortæller om fjendskabet mellem USA og Nordkorea, om missilkrisen, om krig i cyberspace.
Loretta Napoleoni er italiensk økonom, journalist og forfatter til flere bøger. Hun er ekspert i finansieringen af terrorismenetværk og den globale terroristøkonomi. Hun er rådgiver for mange regeringer og internationale organisationer i spørgsmål om terrorisme og pengehvidvaskning. På dansk er tidligere udkommet bøgerne Islamisk stat og Menneskekøbmænd (om gidseltagning og menneskesmugling som milliardindustri).
Vis mere