Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Om Dannebrog jeg ved. Dannebrogs Historie

Bag om Om Dannebrog jeg ved. Dannebrogs Historie

"Aldrig har vort land ligget flagsmykket som lørdag den 5. maj 1945, da de tyske troppers kapitulation klokken otte om morgenen blev offentlig bekendtgjort, og Danmarks befrielse efter de fem års besættelse dermed blev en kendsgerning. Aldrig har vi som i den lykkestund – alle som én – følt trangen til at se Dannebrog vaje mod himlen som det ældgamle symbol på vort lands og vort folks frihed." Efter Danmarks befrielse den 5. maj 1945 smældede Dannebrog som aldrig før. Kai Flor fortæller historien om Danmarks nationalflag, hvor det kommer fra, og hvad det har betydet for Danmark og danskerne igennem århundreder. Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726326116
  • Udgivet:
  • 8. Maj 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Om Dannebrog jeg ved. Dannebrogs Historie

"Aldrig har vort land ligget flagsmykket som lørdag den 5. maj 1945, da de tyske troppers kapitulation klokken otte om morgenen blev offentlig bekendtgjort, og Danmarks befrielse efter de fem års besættelse dermed blev en kendsgerning. Aldrig har vi som i den lykkestund – alle som én – følt trangen til at se Dannebrog vaje mod himlen som det ældgamle symbol på vort lands og vort folks frihed."

Efter Danmarks befrielse den 5. maj 1945 smældede Dannebrog som aldrig før. Kai Flor fortæller historien om Danmarks nationalflag, hvor det kommer fra, og hvad det har betydet for Danmark og danskerne igennem århundreder.

Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.

Brugerbedømmelser af Om Dannebrog jeg ved. Dannebrogs HistorieFind lignende bøger
Bogen Om Dannebrog jeg ved. Dannebrogs Historie findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.