Bag om Panik i telefonboksen - Bombemandens fantasifulde manual
Magletorv i Søborg den 4. august 1977 går en dame ind i en telefonboks for at foretage et opkald. Kort efter sprænger en bombe inde i telefonboksen. Damen overlever, men er stærkt påvirket af oplevelsen. Siden hændelsen finder flere lignende tilfælde sted, og ved hvert gerningssted finder politiet et besynderligt brev fra gerningsmanden selv. Frederik Strand fortæller i dagens afsnit om bombemanden og dennes bombemanual, som er udstillet på Politimuseet.
Værter: Camilla Sager og Frederik Strand
Klip og tilrettelæggelse: Camilla Sager
Redaktør: Andreas Lindinger Saxild
Forbrydelsens genstande
Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.
Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.
Vis mere