Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Regnansigt

Bag om Regnansigt

"ANKOMST Modet synker med vognenes gliden ind i den gustne kuldeslidsk Hjælp gøres nødig ... København! – Dybbølsbro! Armodens lange mole, Ingerslevsgade, du er genkendt! Din rust, sod, fugt, indefrysning En smule opstemt ... tja – En smule grædefærdig København Var det virkelig sorgen værd? Dragningen, savnet, som de synger om? Det var et andet byskab, et andet landskab, en anden verden, hinsides andre krige Mødrene by Mit liv Og nogen som engang holdt af mig så mig ikke – og viste sig ikke – dér, i det hemmelige mørke Eller i de gustne, farveløse himles døgn" "Regnansigt" er en digterisk rejse til København, rundt i den gamle stad og ind i digterens sind. Jørgen Gustava Brandt skildrer sin fødeby med finurlige og følsomme digte, så man oplever byen på en helt ny måde. Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726466058
  • Udgivet:
  • 20. August 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Regnansigt

"ANKOMST

Modet synker med vognenes gliden
ind i den gustne kuldeslidsk
Hjælp gøres nødig ...

København! – Dybbølsbro!
Armodens lange mole, Ingerslevsgade,
du er genkendt!
Din rust, sod, fugt, indefrysning
En smule opstemt ... tja –
En smule grædefærdig
København
Var det virkelig sorgen værd?
Dragningen, savnet, som de synger om?
Det var et andet byskab, et andet
landskab, en anden verden, hinsides
andre krige
Mødrene by
Mit liv
Og nogen som engang holdt af mig
så mig ikke – og viste sig ikke –
dér,
i det hemmelige mørke
Eller i de gustne, farveløse himles døgn"

"Regnansigt" er en digterisk rejse til København, rundt i den gamle stad og ind i digterens sind. Jørgen Gustava Brandt skildrer sin fødeby med finurlige og følsomme digte, så man oplever byen på en helt ny måde.

Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Brugerbedømmelser af RegnansigtFind lignende bøger
Bogen Regnansigt findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.