Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Jørgen Gustava Brandt

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Jørgen Gustava Brandt
  37,95 kr.

  "Ud af intet kommer du gåendesom i en drømud af intet kommer dublødt gåendeud af mørket træder dusom en skygge af lysikke af solen, ikkeaf lampers natmen ud af intet, blødt gående"Jørgen Gustava Brandts "Dedigte" glider over i hinanden, uden at man er helt sikker på, hvor det ene digt slutter og det andet begynder. Digtene er stemningsfulde og rummer både billeder af hverdagsliv, kærlighed og indre liv.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  75,95 kr.

  "Han sad i stuens udkant, på en ø hinsides beslutninger, som et negativ af sig selv, uafviseligt, men lam af vedtagne begyndelser, og med spor af sødme.Solstøv, stikkende varme i huden og blind rød-hvidhed af ingen betydning. Han var hverken på vej op eller ned.Det åbentstående vindue raslede på krogen, for forårsvinden jagede gennem denne flimren i pludselige stød og buldrede mellem de røde og brune tage.Gardinerne blafrede en smule, og lysreflekser gyngede i overstørrelser hen over væggene. Jon sad næsten helt stille i det nye indirekte skær og svedte lidt, iført lærredsbukser og en aubergine T-shirt. Han bevægede kun sine bare tæer en lille smule, mens han viftede med dem i luften."Jørgen Gustava Brandts roman "Pink Champagne" følger en håndfuld unge menneskers liv i København i løbet af en månedstid i 1973. Bogen tegner skarpe portrætter af 1970’ernes generation af unge mennesker og er samtidig et medrivende billede af København, som Jørgen Gustava Brandt er en så eminent skildrer af.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "København, min fødeby, hvor jeg dog kender lidt af dig! Hvor jeg dog kender dig dårligt! Måske skal jeg snart få øje for dine seværdigheder, nu hvor jeg ikke længere har et hjem, hvortil jeg kan gå hjem, til mig selv! Nu da jeg på sæt og vis og på en ny måde så at sige hører med til dit overflødige inventar! Hverken turist eller indbygger, men i din luft en indre emigration! Er du der? Du svarer ikke?"Da den unge Bernhard bliver smidt ud hjemmefra, begynder han at opleve sin hjemby, København, på en helt ny måde. Ikke mindst i Kongens Have kommer han ud for ting, han ikke før kunne forestille sig. Vi følger ham gennem hans erotiske eventyr, der med humor og vid berettes i Jørgen Gustava Brandts poetiske vendinger.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "Goldschmidt havde været i Rom i 1847, i den liberale periode af Pius IX’s pontifikat. Det var et alvorligt øjeblik i hans liv. Han var rejst fra vittighedsbladet Corsaren for at lære noget og blive til noget. På nedrejsen var han bleven kastet ind i det bevægede politiske liv, som fyldte Europa før februarrevolutionen, og i begyndelsen savnede han det. Han følte sig ganske rådvild."Forfatter og redaktør Meïr Goldschmidt (1819-1887) var en af de største kulturpersonligheder i Danmark i det nittende århundrede. Jørgen Gustava Brandt har samlet en lang række tekster skrevet om Meïr Goldschmidt af hans venner og bekendte. Teksterne fortæller blandt andet om forfatterens rejser omkring i Europa, hans jødiske identitets betydning for ham, satirebladet Corsaren samt hans forhold til en af de største skikkelser i hans samtid Søren Kierkegaard.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  37,95 kr.

  "Dannelse har gennem de senere år fået en lidt dubiøs klang – i modsætning til tidligere, da det var et respektabelt begreb. Man kan måske sige, at det er blevet devalueret. Det kan nu om stunder virke mistænkeligt som det, man undertiden distancerende forbinder med ’finkultur’.Kort sagt betyder dannelse oprindelig resultatet af opdragelse, undervisning, selvstændig tilegnelse af viden og færdigheder, der forfiner og udvikler et menneskes kulturelle orientering, anskuelser, æstetiske og etiske opfattelser og forlener det med en deraf følgende dannet adfærd og social livsstil."Definitionen af ordet dannelse har forandret sig meget, siden begrebet fremkom i sin moderne betydning under oplysningstiden anført af Denis Diderot og hans banebrydende encyklopædi. Jørgen Gustava Brandt fortæller om den moderne brug af ordet dannelse og dannelsens plads i det danske samfund i slutningen af det tyvende århundrede.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "ÅBENHEDEN, tålmodet, svagheden som program forkrøblerProgrammet gør mig til forkølet hovmodig som en halstørklædepoetOg min stemme blir som en klerks og en magisters med selvoptaget etos og frisindet præk – Jeg kan åbne mig for nogetMen da må jeg svare til det og omsætte det i mig – og da må jeg svare"Jørgen Gustava Brandts "Vendinger" består både af digte og korte prosatekster. Perspektivet skifter mellem det indre liv og den omgivne verden, ligesom teksterne og digtene både tager os med ud i naturen og ind i den pulserende by.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "Natten fremkalder deres ømhedDe har næsten ingen ordDe har et sprogaf enkle kraftigt insisterende signalerEmner og gløder i mørketSom de går, står, sidder og bevæger sig tegner de et hemmeligt rum i rummetI byenOg de store felter af intet og mangel på sætningsbygning udfylder de idet de dukker op fra deres sprækker i murene søvngængersikkert med drømmenes vokalisering nærværets indforståede udbrud og berøringer der også er anslag over mægtige sangbundes tømte bassinerDeres tone hendør som umærkeligt svindende duftsporSåledes er de til for det fælles ekko"Jørgen Gustava Brandts digte i "Scala-suite/lys" omhandler alverdens ting. Den røde tråd igennem de mange digte er digterens meget personlige synspunkter over for hans samtidskultur. Således får vi lejlighed til at se 1980’ernes danske kunst- og kulturliv gennem et helt særligt par øjne.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "Månens nat i husruder og en isnende hvisken fra siden hvorfra bag ryggen inde fra asbest tavshed skreg nogen nej det er nat – –denne bygning er uden gåder stillet på stilhedens drejeskive lukket om et dobbelt åsyn."Jørgen Gustava Brandts digtsamling blander nutiden med oldtiden. Han tager os med til labyrinten på Kreta og tilbage til Jesu tid og viser os Jomfru Maria med barnet, og før vi ved af det, sidder han alene i nutiden og ser bussen glide forbi.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "1 MURENI femogtyve år, – måske fler har jeg siddet her ved denne luftbrønd og stirret på muren overfor – Om sommeren når træet har løv har den et busket blik – Om vinteren under frostmånen glor den kerubiskDen vender alle mine bønner ind mod mig selv med sin stenede stemmeJeg svarer med intenst fikserende blik – Murens repressalier er fængslende... Lige for er en stor fugtig, forvitrende plet i murværket.......""Mit hjerte i København" består af en lang række stemningsfulde digte om Jørgen Gustava Brandts helt særlige forhold til København og byens både kendte og ukendte steder. Digtene er en finurlig kærlighedserklæring til den smukke hovedstad på godt og ondt.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  37,95 kr.

  "Det sædvanlige gamle stedDe samme gamle steder og så er de ikke de gamle og ikke det samme alligevel!Og dog. Det samme. Og stedet her, med dig, med mig, er et flygtigt forhold en berøring i tiden, af hvilken kun en smerte forbliver. Og den er den færdige skrift. Og den er skrevet for længst. Og nu vil den skrives igen. Men det er den samme. Det er det samme."Jørgen Gustava Brandts "Detdigte" består af brudstykker af poesi, der hvirvler sig rundt om hinanden og danner en sælsom helhed uden helt at høre sammen. Digtene er stemningsfulde og rummer både billeder af byliv, kærlighed og indre liv.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "Navnet Hans RuinNavnet Hans Ruin betyder for mig noget poetisk, noget ligesom saglige svar, der åbner spørgsmål og forbinder musik.Med følelsen af mange år har jeg genlæst Poesiens Mystik, og en gammel bekendt steg på hos mig, med hilsen.Hvor var det længe side – Jo, vi var gamle bekendte, skønt jeg aldrig havde mødt ham ansigt til ansigt, og endnu før jeg læste hans bøger ...Og endnu før han var et rygte."I Jørgen Gustava Brandts digtsamling "I den høje evighed lød et bilhorn" møder den ophøjede, mystiske verden, som så mange af hans værker kredser om, den moderne virkelighed, hvor digteren hører lige så meget til, som i sin indre drømmeverden.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "Poesiens blik ser tingene fra utallige sider, og det skiftende lys skulpturerer bevægelsen, alt bygges op ikke kun på de enkelte ord, men i lige så høj grad på deres forhold. I poesien ’vejer’ alt lige meget og er lige levende. Det er intensitet."Den store danske digter Jørgen Gustava Brandt udbreder sig i en række korte essays og strøtanker om den poesi, der er blevet hans liv og levevej. Poesiens plads i samfundet og dens betydning for digteren selv samt kunstens væsen og vigtighed bliver vendt og drejet af den velbevandrede digter.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "Poppeldigt nr. iiiDe spejlende sent stillede udposter – vagter er de mod hvad i denne uendelighed?Himmelpinde skydende løvgrønthilsende MonetHvad i det heftigt åndende i det høstligt synliges væg de inhærente farvens zoner eller den grynede tøven mellem årstid og årstid mellem dagenes høje tremmer på bredden ved Epte?"Mens Jørgen Gustava Brandt digt for digt giver udtryk for sine følelser, stemninger og erindringer, titter poppeltræerne frem over det hele. I hvert et digt er de på den ene eller den anden måde flettet sammen med fortællingen, oplevelsen, sansningen og følelsen.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "LYKKE-TÆPPEDe gyldne træer staar i himlens spejl og taler om de største ting.Frem af de værdige blade springer en luende fugl og sejler som en fri komet i havens skumring.Paa den brune gavl vaagner rosens indre lys og skinner længst alene i det hvide mørke."Digtene i Jørgen Gustava Brandts "Tjørneengen" kredser i høj grad om naturen som motiv. Årstider, dyr, naturguder, skumring og landskab fremstilles smukt og finurligt i de mange digte.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  75,95 kr.

  "Lad os opføre den lille med formiddagssnapsen lad os lege vi er sammen sådan rigtigt sammen sammen og glemme disse tunge pund kilo værdigt båret gennem så og så mange afgange ankomster transithaller vestibuler viadukter korridorer terminaler havnekontorer kantiner nummererede gange luftlag her forvandlet til polstret stol som iskabelsens gry."Jørgen Gustava Brandt har som digter bevæget sig rundt i mange forskellige tider, lande, verdener og temaer. "Ind imellem", "Der er æg i mit skæg", "Ateliers" og "Fritvoksende digte" giver til sammen et farverigt og repræsentativt billede af en af det tyvende århundredes største og mest produktive danske digtere. De fire samlinger er meget forskellige, og dog er den røde tråd gennem digtene ikke til at tage fejl af.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "MIDVINTERJeg spurgte: rejse eller blive? – I, som gror og venter bag min rude, svar mig.Idet jeg spørger er jeg svaret nærmest. Træer tier.Godt, at der er træer til i verden.Dækket bliver jeg af jeres skygger under denne kyst.Træer taler. Jeres tavse krav og længslen i mit liv gør mig til frøkorn, haard og vordende.Jeg bliver. Jeg bliver til det gryr.Indad gaar min rejse, til det største.Vinget er mit aasyn, hvor det styrer imod verdens midte, – ikke stengrund.Luft. Til jeg finder plads hos træer: mit ypperste, min hukommelse.""Fragment af imorgen" består af otte sange, der tilsammen danner, hvad Jørgen Gustava Brandt selv kalder et offertorium. Digtene kredser om både nutidige bybilleder, den evige natur og årstidernes skiften samt væsner fra den romerske mytologi.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "ANKOMSTModet synker med vognenes gliden ind i den gustne kuldeslidskHjælp gøres nødig ...København! – Dybbølsbro!Armodens lange mole, Ingerslevsgade, du er genkendt!Din rust, sod, fugt, indefrysningEn smule opstemt ... tja –En smule grædefærdigKøbenhavnVar det virkelig sorgen værd?Dragningen, savnet, som de synger om?Det var et andet byskab, et andet landskab, en anden verden, hinsidesandre krigeMødrene byMit livOg nogen som engang holdt af mig så mig ikke – og viste sig ikke –dér, i det hemmelige mørkeEller i de gustne, farveløse himles døgn""Regnansigt" er en digterisk rejse til København, rundt i den gamle stad og ind i digterens sind. Jørgen Gustava Brandt skildrer sin fødeby med finurlige og følsomme digte, så man oplever byen på en helt ny måde.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "NY MORGENAlligevel lyst, står omkring mig betalte fuglefløjt, spørgende mellemgulv besvaret af dig, af dig, formummet alt muligt.Ordknap rugende varm udover øjnene, dansetrin af klodset gavmild kom igen drikkelige solhjort.Igenfunden morgenplet med føletrådene i nøgen regn, nærmende bund, silkeblød, då i sin moses lysning mellem storskovens stammer, præluderende orgler skudt op af højene, rosa røgblå himmelvertikaler vifter sig ud.Du, dine områder, fremmed for gotik, din solsøjles stimer, blå fugl uden spejle svirrende i stuens lugt af ny maling.Aksens stage rolig gennem de skrå genlydes mildhed af morgenskove, dæmringers syden af gentagen høstak, de årle møders roterende skjul med havets bestandige nærhed.""Etablissement" består af en lang række digte om hverdagen, byliv og kærlighed. Vi tages med til kendte steder i København som Pilestræde, hvor Jørgen Gustava Brandt er vokset op, og Kongens Nytorv på en grå vinterdag. Digteren bruger poesien til at hæve hverdagen op på et nyt plan og give tilværelsens trivialiteter et strejf af magi.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "Udflugter" består af små fortællinger og essays, der stiller skarpt på 1950’ernes samfund, mentalitet og den generation, som Jørgen Gustava Brandt både tilhørte og skildrede. Teksterne er hentet fra forskellige værker fra Jørgen Gustava Brandts tidlige forfatterskab og beskriver både ham selv og hans tid rammende, finurligt og humoristisk.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  75,95 kr.

  "Ligner mig måske i høj grad at lade omstændighederne forme det hele. Måske stod jeg virkelig af, dengang, i skolegården, for længe siden. Forleden. Mig selv, et andet jeg, ligegyldigt hvilket, i måneder skibbruden på Lüneburg Hede! Det har selvfølgelig sin forklaring, sin tilfældige sammenhæng, sine sammentræf, som man kan putte det ind i."I Jørgen Gustava Brandts roman "Kvinden på Lüneburg Hede" ser en mand tilbage på sit liv og dvæler ved mindet om sin første kærlighed. Om den var noget særligt i sig selv, eller om den kun er blevet ridset ind i hans erindring, fordi det var den første, funderer han over, mens han fortæller om sit møde med kvinden på Lüneburg Hede.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "I stor koncentration knæler kunstnerenog rækker en lille skål vandmed en guldfiskfrem mod skulpturen af hovedet på soklenmens modeller sidder og ser tilHans blik blir stirrende drømmendeerindrendeHan sætter skålen med guldfisken hen i vindueskarmenSå sidder han på plinten med hånden under kindenHan koncentrerer sigSkægget visnerDet rasler på espaliermurenVinrankerne vokser i håretDet blæserPanden er frønnetmen øjets vandspejlblikstilleKunstneren er ungog skægløsmen tag ikke fejl af den blide ynglingekindHan har vinløv om pandenHan arbejder med figurenHan er inspireretI ham er visionen"Digtene i Jørgen Gustava Brandts digtsamling "Emanation" tager os med ind i kunstnerens værksted og i hans hoved. Jordiske mennesker og eventyrlige væsner fra en anden verden trænger sig på i kunstnerens fantasi såvel som i digterens poesi. Samtidig emmer digtene, de små historier og observationer af lige så meget humor som af skønhed.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  37,95 kr.

  "Jeg sidder ved ruden og tænker på dig du her blivende og aftenen falder på med min glæde.Jeg har ingen fast mening, ingen sikker smag men en blanding og jeg tror på intet.Om kærligheden fødes og vokser fordi du praktiserer den eller om du elsker én på grund af kærligheden er mig det samme kærlighed er mulig.Der findes kærlighed og elsker vi fordi vi elsker."Jørgen Gustava Brandt har skrevet digte om alverdens forskellige temaer, stemning, følelser og oplevelser. I "Dudigte" har han samlet nogle af sine bedste og smukkeste kærlighedsdigte. Samtidig fungerer bogen som en fin introduktion til den første snes år af den store digters forfatterskab.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  75,95 kr.

  I den første fortælling i Jørgen Gustava Brandts novellesamling "Stof" møder en række tilfældige buspassagerer en underlig fremmed mand, der synes at drage alles opmærksomhed af forskellige grunde. Nogle bliver skræmt af hans vidende smil, en kvinde skriger, da hans stok forvandler sig til en sort slange, uden nogen anden bemærker noget, og hele tiden kører chaufføren hurtigere og vildere, som aftenen skrider frem.Foruden "Fredag aften" består novellesamlingen "Stof" af 14 spændende og interessante fortællinger, der ofte bærer et præg af det overnaturlige midt i realismen.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "Luften flimrer sølvhvid i gravgadenMellem kraktørre mure, i smeltende hede, i et hus uden tag og uden gulv har jeg åbnet picnic-kurven og smidt tøjet. Jeg spiser osten, druerne, drikker den gule vin. Siden lægger jeg mig i det høje græs, kun med et slægtsled af levende smukke firben som værtsfolkGennem døren, som ikke er der, ser jeg menneskene gå forbi ude på gaden, russere, svenskere, amerikanere og måske tusind japanere med det samme kamera på maven. Jeg får mig en lur under de tomme lararium. Husguderne er borte."Digtene i Jørgen Gustava Brandts digtsamling "Idiotes" tager os med til oldtidens og nutidens Pompej, den tidlige kristendom og københavnske værtshuse. Erotikken er et gennemgående tema uanset hvor i verden og i tiden, vi befinder os.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "Denne verden af tremmer!Det vil ikke lykkes nogen at omstyrte dette samfundssystem, som ikke kan kaldes det bestående, men det vaklende, det endnu ikke sunkne. Det har overlevet sig selv, en stund, der er længst ude over sin tid. Det er knogleopædelsens tid."Jørgen Gustava Brandts digtsamling "Afmagt" tager det danske samfund og folkestemningen op til debat i en række digte, der hænger mere eller mindre løst sammen. Digtene diskuterer blandt andet sproget, fremtidsdrømme, troskab og forsoning set i lyset af 1970’erne.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "MÅSKE, - HVEM VED?En terasse i sol –uden lyst, uden nød.. måske er det lykken ..Et grublefrit minut på en grøn plæne –, en bundklar dag skylle sandet af din fod –,eller liggende i en høstak i solrøde drømme bag lukkede øjenlåg .. eller en aften uden måne danse stormvals i hegnet .. – måske, – hvem ved ..?"Da Jørgen Gustava Brandt i 1949 udgav sin første digtsamling "Korn i Pelegs mark", havde han næppe kunnet forudse, hvilken prægtig digterisk karriere der lå foran ham. Digtsamlingen blev startskuddet til et forfatterskab med enorm digterisk mangfoldighed i tema og stil, som alt sammen spirer op som "Korn i Pelegs mark".Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "At være seende og setAt tage del og dog betragte vågent denne hændelseAt være midt i alt og med og have sit synspunkt i periferienDet er elementært og nødvendigtDet eneste blikKun den der ser og ses ser et synDette er postulatetOg processen må begynde i postulatet"I Jørgen Gustava Brandts digtsamling "Saften og døden" er hverdagen i fokus, men også det at være til i sin egen virkelighed såvel som i den, man deler med andre, bliver berørt i teksterne, der både består af digte i strofer og mere essayistiske digte.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "UNDER KÆRTEGNS DUNKELHEDDybt inde i det gamle staldmørke mellem himmel og jord ingen grinende bagsider efter spilfægteriet med duppen og de andre skæve blink men det risikable umådelige ønske om famlende kærtegns forvandling til sprog og fremtid men igen det ansigts langsomme lys skønt lysten – den drivende dejlige – under hor så langstrakt som Lüneburg Hede – lige så umættelig – alene fordrer lysten om stemme hørt langt fra denne indifferente og tvivlsomme hemmelighed o søstersjæl!"Jørgen Gustava Brandts digtsamling "Denne kønne musik" berører både de inderste følelser som kærlighed og erotik, men tager os også med på cykeltur, ned på havnen og til Søndre Strandvej. Digtene bevæger sig rundt mellem årstiderne, i byen og i naturen og selvfølgelig langt ind i digterens sind.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  64,94 kr.

  "TRÆET VED SLOTSBROENI kvarteret står et træ ved den gamle slotsbro.Er det ikke himlen, træet vokser ind i?Er det ikke som om skoven bryder gennem stenbro?Og vandet under broen, er det ikke havet?I kvarteret du og jeg her i stenens lysning.Her hvor natten breder sig med rummets stilhed.I kvarteret står et træ og rører ved en stjerne.Og hør: det risler under broen... under huden...Er det ikke himlen, træet vokser ind i?Og vandet under brien, er detikke havet?"Mange moderne digte egner sig ikke til at sætte musik til, ligesom mange sangtekster ikke egner sig til at læses højt som digt. De digte, vi finder i Jørgen Gustava Brandts "Sangbog", er derimod skrevet, så de både kan læses og synges. De mangler bare en melodi.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 • af Jørgen Gustava Brandt
  46,95 kr.

  "LANDLIG DAGGlemslens slentren på stien og husene der skutter sig I et åbent øjeblik på den hældende mark rasler et træ med sit rustne løv Højt oppe og ene lød en fuglVinterdagens lys slukner på slottets tag Bevægelsens signatur viskes ud"Jørgen Gustava Brandts 36 digte genskaber på hver sin måde et sted, et øjeblik, en stemning eller en følelse; den fredelige landlige stemning, byens susende jag, ensomheden, der kan overmande en, hvor end man befinder sig, og naturen, der altid er til stede i den ene eller den anden form.Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.