Bag om Meïr Goldschmidt. Digteren og journalisten
"Goldschmidt havde været i Rom i 1847, i den liberale periode af Pius IX’s pontifikat. Det var et alvorligt øjeblik i hans liv. Han var rejst fra vittighedsbladet Corsaren for at lære noget og blive til noget. På nedrejsen var han bleven kastet ind i det bevægede politiske liv, som fyldte Europa før februarrevolutionen, og i begyndelsen savnede han det. Han følte sig ganske rådvild."
Forfatter og redaktør Meïr Goldschmidt (1819-1887) var en af de største kulturpersonligheder i Danmark i det nittende århundrede. Jørgen Gustava Brandt har samlet en lang række tekster skrevet om Meïr Goldschmidt af hans venner og bekendte. Teksterne fortæller blandt andet om forfatterens rejser omkring i Europa, hans jødiske identitets betydning for ham, satirebladet Corsaren samt hans forhold til en af de største skikkelser i hans samtid Søren Kierkegaard.
Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.
Vis mere