Bag om Regnbuer over Danmark
Lige siden 1927 har VM i professionel landevejscykling været sæsonens højdepunkt, og hele fem gange har København været vært for kampen om den berømte regnbuefarvede VM-trøje, der hvert år overrækkes til vinderen. Denne bog er historien om disse VM’er, som er gået over i både den danske og den internationale cykelhistorie. Mange af læserne har selv været tilskuere til i hvert fald et af disse VM’er, for hvem husker ikke den fantastiske dag i 2011, hvor over 250.000 glade fans omkransede VM-ruten i Rudersdal og ved selvsyn kunne se supersprinteren Mark Cavendish blive verdensmester på Geels Bakke? Bogens fem kapitler understøttes af et sjældent billedmateriale, der for en dels vedkommende ikke før er set i Danmark.
Uddrag af bogen
Werner Grundahl kørte videre i fuld fart uden at ænse tilråbene om, at han var diskvalificeret og nåede igen op til førergruppen. Men ved mållinien måtte han og Falk Hermansen gå ud af Løbet. Meddelelsen om deres diskvalifikation satte tilskuerne i en sand panik. Folk for ud og ind, gestikulerede og råbte i munden på hinanden. Ingen ville tro det utrolige. At måneders ihærdigt slid og opofrende træning var røget i luften på grund af ubegribelig letsindighed og mangel på Omtanke. Men der var ingen tvivl. Danmarks største håb i kampen om verdensmesterskabet var bristet.
Om forfatteren
René Preuthun er uddannet lærer med historie som speciale, og Regnbuer over Danmark er hans syvende bog om professionel landevejscykling. Tidligere har han udgivet For enden er regnbuen (om VM 1927-2003), De store klassikere (om World-Cuppen 1989-2004), Der er et yndigt løb (om Post Danmark Rundt), La Corsa Rosa (om Giro d’Italia), Regnbuens forbandelse (om VM-trøjens mulige forbandelse) og Dronningen fra Helvede (om Paris-Roubaix).
Vis mere