Bag om Samtaler med børn og unge
Samtaler med børn og unge er en forskningsbaseret og bredt funderet grundbog om forskellige aspekter af samtaler med sårbare og udsatte børn. Bogen handler blandt andet om børn som subjekter og deres rettigheder reguleret via konventioner og lovgivning, om relationsarbejde, spørgeskemaer og de praktiske rammer for samtaler, om de konsekvenser, som traumer har for psykosocial funktionsevne og hukommelse, samt om indholdet og virkningen af arrangerede afhøringer.
I bogens tre dele besvares blandt andet følgende spørgsmål: Hvad handler inddragelse om, og hvordan sikrer professionelle, at børn og unge bliver aktører i deres eget liv? Hvordan kan professionelle fremme deres kommunikationsevner til at skabe gode samtaler med børn og unge? Hvad er kernen i og hvad skaber vendepunkter i forandringssamtaler og bearbejdningssamtaler? Hvordan skaber man en god relation til børn og unge, så fortrolighed kan vokse? Bliver børn og unge re-traumatiserede ved at tale om traumer, de har oplevet? Hvad er indholdet og effekten af afdækkende samtaler og tilrettelagte interviews med børn og unge?
Bogen er skrevet til alle fagpersoner, der kommer i kontakt med børn og unge, som er udsatte, eller som har konkrete udfordringer. Det er særligt relevant inden for studier som psykologi, (special)pædagogik og socialt arbejde, samt en række videre- og kandidatuddannelser, for eksempel psykosocialt arbejde med børn, sundhedspleje og kurser på Politiskolen.
Vis mere