Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Seks fortællinger

Bag om Seks fortællinger

En ung maler er på rejse gennem det danske land på udkig efter skønne motiver at male. En dag fascineres han ikke desto mindre af noget, de fleste ville kalde uskønt. En stor, beskidt og svær kvinde sidder på hug i et bed og luger, mens hendes barn skriger på pat ved siden af. Hun gider dårligt kigge på maleren, som alligevel forsvarer hende, da to mænd kommer forbi og sviner hende til. De fortæller, at hun har fire børn med fire forskellige mænd, og ingen af ungerne kan hun forsørge selv. Det tilfalder resten af det lille samfund at stå for det, og derfor mener de, at de har ret til at skælde hende ud. Den unge maler er uenig. Han ser noget i kvinden, som de andre er blinde for. Sophus Schandorph var en dansk forfatter, digter og uddannet teolog. I 1872 var han med til at stifte Litteraturselskabet sammen med blandt andre Georg Brandes og Holger Drachmann.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726059977
  • Udgivet:
  • 31. Juli 2019
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Seks fortællinger

En ung maler er på rejse gennem det danske land på udkig efter skønne motiver at male. En dag fascineres han ikke desto mindre af noget, de fleste ville kalde uskønt. En stor, beskidt og svær kvinde sidder på hug i et bed og luger, mens hendes barn skriger på pat ved siden af. Hun gider dårligt kigge på maleren, som alligevel forsvarer hende, da to mænd kommer forbi og sviner hende til. De fortæller, at hun har fire børn med fire forskellige mænd, og ingen af ungerne kan hun forsørge selv. Det tilfalder resten af det lille samfund at stå for det, og derfor mener de, at de har ret til at skælde hende ud. Den unge maler er uenig. Han ser noget i kvinden, som de andre er blinde for.

Sophus Schandorph var en dansk forfatter, digter og uddannet teolog. I 1872 var han med til at stifte Litteraturselskabet sammen med blandt andre Georg Brandes og Holger Drachmann.

Brugerbedømmelser af Seks fortællingerFind lignende bøger
Bogen Seks fortællinger findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.