Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Store og små kulturproblemer

Bag om Store og små kulturproblemer

"Af alle farer, der truer Danmark, hvis regeringen Knud Kristensen fortsat fører dunkel og uklar tale over for den aktivistiske Sydslesvigbevægelse, er ingen større end den, at det gamle historiske spøgelse ’hertugdømmet Slesvig’ atter manes op af jorden. Selv under den voldsomme ophidselse omkring Flensborgbevægelsen i 1920 lykkedes det i hvert fald politikerne at hindre de bestræbelser, der fra uansvarlig side søgte at udvirke afstemning i den såkaldte 3. zone. Hvorfor var det så vigtigt?" Spørgsmålet om hertugdømmet Slesvig er blot ét blandt mange forskellige kulturelle emner, Hartvig Frisch tager op i sine essays, taler og foredrag fra 1946 til 1949. Teksterne fortæller også om teater og ballet, om eksamensproblemet, skolens struktur og retskrivningsreformen. Bogen giver således både udtryk for Hartvig Frisch’ egne holdninger, og hvad der i det hele taget lå danskerne på sinde i årene umiddelbart efter anden verdenskrig. Hartvig Marcus Frisch var en dansk forfatter, klassisk filolog og politiker, der fra 1947 til 1950 var undervisningsminister for Socialdemokratiet. I forbindelse med besættelsen spillede Hartvig Frisch en omstridt rolle, da han udtalte sig kritisk om både nazismen og visse af modstandsbevægelsens handlinger. Som undervisningsminister indførte Hartvig Frisch i 1948 retskrivningsreformen, som blandt andet ændrede "aa" til "å" og "vilde" til "ville". Mange af Hartvig Frisch’ bøger handler om Danmark under anden verdenskrig, mens en del af hans andre bøger beskæftiger sig med antikkens verden.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726620535
  • Udgivet:
  • 1. januar 2021
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Store og små kulturproblemer

"Af alle farer, der truer Danmark, hvis regeringen Knud Kristensen fortsat fører dunkel og uklar tale over for den aktivistiske Sydslesvigbevægelse, er ingen større end den, at det gamle historiske spøgelse ’hertugdømmet Slesvig’ atter manes op af jorden.

Selv under den voldsomme ophidselse omkring Flensborgbevægelsen i 1920 lykkedes det i hvert fald politikerne at hindre de bestræbelser, der fra uansvarlig side søgte at udvirke afstemning i den såkaldte 3. zone. Hvorfor var det så vigtigt?"

Spørgsmålet om hertugdømmet Slesvig er blot ét blandt mange forskellige kulturelle emner, Hartvig Frisch tager op i sine essays, taler og foredrag fra 1946 til 1949. Teksterne fortæller også om teater og ballet, om eksamensproblemet, skolens struktur og retskrivningsreformen. Bogen giver således både udtryk for Hartvig Frisch’ egne holdninger, og hvad der i det hele taget lå danskerne på sinde i årene umiddelbart efter anden verdenskrig.

Hartvig Marcus Frisch var en dansk forfatter, klassisk filolog og politiker, der fra 1947 til 1950 var undervisningsminister for Socialdemokratiet. I forbindelse med besættelsen spillede Hartvig Frisch en omstridt rolle, da han udtalte sig kritisk om både nazismen og visse af modstandsbevægelsens handlinger.

Som undervisningsminister indførte Hartvig Frisch i 1948 retskrivningsreformen, som blandt andet ændrede "aa" til "å" og "vilde" til "ville". Mange af Hartvig Frisch’ bøger handler om Danmark under anden verdenskrig, mens en del af hans andre bøger beskæftiger sig med antikkens verden.

Brugerbedømmelser af Store og små kulturproblemer



Find lignende bøger
Bogen Store og små kulturproblemer findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.