Dag-til-dag levering
Ti fortællinger fra Sønderjylland af Peter Skovrøy

Ti fortællinger fra Sønderjylland

Bag om Ti fortællinger fra Sønderjylland

Peter Skovrøy var en af danskhedens store forkæmpere under den tyske anneksion af Sønderjylland i årene 1864 til 1920. Han var stifter og redaktør af avisen Vestslesvigs Tidende i Tønder, dens eneste journalist og i en periode også sætter og trykker, oversætter af et hav af romaner og noveller til denne og Flensborg Avis, og indimellem alt det andet fandt han også tid til at skrive sine egne ting - en del noveller og et par romaner. Ti fortællinger fra Sønderjylland udkom første gang i 1909, og består af en række noveller fra Sprogforeningens Almanak med motiver fra den danske befolknings hverdag i det sønderjyske under tysk herredømme, næsten alle med et humoristisk islæt og af og til et rap over fingrene til tyskerne og de tysksindede danskere, som man måske godt kan undre sig over, at forfatteren slap godt fra. Indhold: ForordEt ligsynRejsen til KøbenhavnSemikoliumUnge hjerterDe gamles byNaturens røsterBliv hos os, mester - dagen hælderMusenStrømkæntringDa Fanden tog skrædderen Udgaven er optimeret for tilgængelighed jf. WCAG 2.0- og ePub Accessibility 1.0-standarderne.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788779795884
  • Udgivet:
  • 12. marts 2018
  • 37,95 kr.
  • 0,00 kr.
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 13% som medlem
  • 32,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Peter Skovrøy
Se alle titler
Beskrivelse af Ti fortællinger fra Sønderjylland
Peter Skovrøy var en af danskhedens store forkæmpere under den tyske anneksion af Sønderjylland i årene 1864 til 1920. Han var stifter og redaktør af avisen Vestslesvigs Tidende i Tønder, dens eneste journalist og i en periode også sætter og trykker, oversætter af et hav af romaner og noveller til denne og Flensborg Avis, og indimellem alt det andet fandt han også tid til at skrive sine egne ting - en del noveller og et par romaner.
Ti fortællinger fra Sønderjylland udkom første gang i 1909, og består af en række noveller fra Sprogforeningens Almanak med motiver fra den danske befolknings hverdag i det sønderjyske under tysk herredømme, næsten alle med et humoristisk islæt og af og til et rap over fingrene til tyskerne og de tysksindede danskere, som man måske godt kan undre sig over, at forfatteren slap godt fra.
Indhold:
ForordEt ligsynRejsen til KøbenhavnSemikoliumUnge hjerterDe gamles byNaturens røsterBliv hos os, mester - dagen hælderMusenStrømkæntringDa Fanden tog skrædderen

Udgaven er optimeret for tilgængelighed jf. WCAG 2.0- og ePub Accessibility 1.0-standarderne.
Brugerbedømmelser af Ti fortællinger fra Sønderjylland


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Ti fortællinger fra Sønderjylland findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.