Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ulvens søn: Skuespil i 4 akter

Bag om Ulvens søn: Skuespil i 4 akter

Jeppe Aakjærs skuespil "Ulvens søn" beskriver livet på en stor gård i starten af 1900-tallet – familieliv, kærlighed og det hårde arbejde i sig selv beskrives med daglejernes særlige dialekt og gårdejernes fine sprog. Jeppe Aakjær (1866-1930) er manden bag flere af højskolesangbogens mest populære sange – "Jens Vejmand", "Jeg er havren" og "Ole sad på en knold og sang" er blot nogle af dem. Han er i dag bedst kendt for sin stemningsfulde naturlyrik fra og om den vestjyske hede, men han var også i høj grad en politisk forfatter, og arbejde, landskab, arv og miljø var alle vigtige komponenter i hans beskrivelse af almuens undertrykte tilværelse og trange kår. Disse temaer gjorde ham til en del af det, der litteraturhistorisk kaldes det folkelige gennembrud – en bevægelse, der også tæller forfattere som Johannes V. Jensen og Martin Andersen Nexø. Jeppe Aakjærs forfatterskab spænder vidt inden for genrer som digte, romaner, noveller, skuespil, artikler, taler og diverse udgivelser om lokalhistorie, og han er kendt for sit letforståelige sprog og for undertiden at skrive på dialekt.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711621912
  • Udgivet:
  • 16. Februar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Ulvens søn: Skuespil i 4 akter

Jeppe Aakjærs skuespil "Ulvens søn" beskriver livet på en stor gård i starten af 1900-tallet – familieliv, kærlighed og det hårde arbejde i sig selv beskrives med daglejernes særlige dialekt og gårdejernes fine sprog.

Jeppe Aakjær (1866-1930) er manden bag flere af højskolesangbogens mest populære sange – "Jens Vejmand", "Jeg er havren" og "Ole sad på en knold og sang" er blot nogle af dem. Han er i dag bedst kendt for sin stemningsfulde naturlyrik fra og om den vestjyske hede, men han var også i høj grad en politisk forfatter, og arbejde, landskab, arv og miljø var alle vigtige komponenter i hans beskrivelse af almuens undertrykte tilværelse og trange kår. Disse temaer gjorde ham til en del af det, der litteraturhistorisk kaldes det folkelige gennembrud – en bevægelse, der også tæller forfattere som Johannes V. Jensen og Martin Andersen Nexø. Jeppe Aakjærs forfatterskab spænder vidt inden for genrer som digte, romaner, noveller, skuespil, artikler, taler og diverse udgivelser om lokalhistorie, og han er kendt for sit letforståelige sprog og for undertiden at skrive på dialekt.

Brugerbedømmelser af Ulvens søn: Skuespil i 4 akterFind lignende bøger
Bogen Ulvens søn: Skuespil i 4 akter findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.