Bag om Under Indiens Himmel
I starten af 1850’erne var fotografiet slået igennem i kolonitidens Indien. Med sin storslåede arkitektur, de eksotiske landskaber og de mange forskellige folkeslag og kulturer bød landet på fantastiske fotomotiver. I denne prægtige fotobog, som samtidig er katalog til en udstilling på Davids Samling, har forfatteren samlet fotos af primært engelske, men også enkelte indiske fotografer. Den indiske arkitektur med d
Den indiske arkitektur med de prægtige mogulske og islamiske pa-ladser og gravmæler er rigt repræsenteret – Taj Mahal er også med – og der er portrætter af prinser, maharajaer, ministre og krigere i al deres pragt. Men der er også fotos af de typisk indiske håndværkere – sten- og træskærere, tømrere og farvere, og det daglige liv er skildret med elefanter, der bader i Ganges, høhøst og havearbejde, optræ-dende akrobater, slangetæmmere, dansere og musikere og religiøse optog.
Bogen indledes med et kort essay om fotografiets udvikling fra daguerreotypien, der kun gav et enkelt billede, over kalotypiet og papirnegativet, der gav mulighed for at lave mange kopier, og til den våde kollodiumproces med glasnegativ og et ubegrænset antal kopier i langt bedre kvalitet.
Vis mere