Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlæg

Bag om Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlæg

"BANEGÅRD Et øjebliks tågesolskær på panelværket blev opløst brat i gråt mørknende over bænkens armlæn Det regner derude Et glædesløst sivende stof hyller det midlertidige ophold i klam transparens bag regnens tremmer Uglad mærker jeg tindrende begyndelsers falmen gammel undrens bortfald modets synken – at gammel forventnings rum blev forvandlet til ventesalens trivielle liturgi – men også en foregrebet fiktiv mæthed mat realiseret" Digtsamlingen "Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlæg" tager os med på en tur fra København til Syditalien. Hvert digt beskriver en stemning, et indtryk eller en følelse, som den midaldrende rejsende oplever på turen ned gennem Europa og gennem sit sind. Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726466294
  • Udgivet:
  • 29. Maj 2020
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlæg

"BANEGÅRD

Et øjebliks tågesolskær på panelværket
blev opløst brat i gråt
mørknende over bænkens armlæn
Det regner derude

Et glædesløst sivende stof
hyller det midlertidige ophold
i klam transparens bag regnens tremmer
Uglad mærker jeg tindrende begyndelsers falmen
gammel undrens bortfald
modets synken
– at gammel forventnings rum blev forvandlet
til ventesalens trivielle liturgi
– men også en foregrebet fiktiv mæthed
mat realiseret"

Digtsamlingen "Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlæg" tager os med på en tur fra København til Syditalien. Hvert digt beskriver en stemning, et indtryk eller en følelse, som den midaldrende rejsende oplever på turen ned gennem Europa og gennem sit sind.

Jørgen Gustava Brandt (1929-2006) var en dansk digter og forfatter. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af digtsamlinger, novellesamlinger, romaner og essays. Jørgen Gustava Brandt modtog en række prestigiøse legater og priser for sin forfattervirksomhed heriblandt Kritikerprisen, Emil Aarestrup Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Brugerbedømmelser af Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlægFind lignende bøger
Bogen Urolig meditation i et gammelt fæstningsanlæg findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.