Bag om Valg af selskabsform
Valg af selskabsform, 5. udgave
Bogen giver et overblik over selskabsformerne med henblik på valg af selskabsform
I Danmark er der stadig tradition for at stifte enten et aktieselskab eller et anpartsselskab, selvom der er et betydeligt antal selskabsformer at vælge imellem. Men mange selskabsstiftere kunne have opnået en bedre retsstilling og gunstigere skattemæssige vilkår, hvis de havde valgt den rigtige selskabsform fra starten.
Denne bogs hovedformål er derfor at give advokater, revisorer og andre rådgivere det nødvendige grundlag for at rådgive deres klienter bedst muligt, så de kan foretage et velbegrundet valg af selskabsform. Herudover behandles selskabsomdannelse og selskabsretlige omstruktureringer.
Forfatterne gennemgår de enkelte selskabsformer og de motiver, der bør danne grundlag for det endelige valg af selskabsform eller efterfølgende selskabsomdannelse. Herved kan læseren let sammenligne fordele og ulemper ved de enkelte selskabsformer.
Ud over de klassiske personselskaber og kapitalselskaber beskrives:
De liberale selskaber: revisionsselskabet, advokatselskabet, landinspektørselskabet, ejendomsformidlingsvirksomhed, landbrugsselskabet, lægeselskabet og tandlægeselskabet Partnerselskabet (kommanditaktieselskabet) Kapitalkommanditselskabet Den Europæiske Økonomiske Firmagruppe (EØFG) Det Europæiske Selskab (SE-selskabet) Det Europæiske Andelsselskab (SCE-selskabet)
Desuden beskrives de selskabsretlige og skatteretlige motiver for valg og efterfølgende ændring af selskabsform.
Målgruppe
Bogen er velegnet for advokater, revisorer, bankfolk, virksomhedsjurister og alle andre, der medvirker ved stiftelse og omdannelse af selskaber. Bogens struktur gør den velegnet som opslagsbog, og bogen kan derfor have stor værdi i konkrete rådgivningssituationer.
Om forfatterne
Carsten Fode er adjungeret professor ved Aarhus Universitet samt advokat i advokatfirmaet Kromann Reumert.
Mads Reinholdt Sørensen er advokat og partner i advokatfirmaet Kromann Reumert.
Noe Munck er tidligere lektor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet, hvor han har undervist og forsket i selskabsret.
Vis mere