Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Villaen ved havet; Judas: to fragmenter

Bag om Villaen ved havet; Judas. To fragmenter

"Ud fra den hule Bølges Purpur-Gab med Skum-Kaskaden mod det lave Cap et legem slyngedes; og Haanden greb med Krampe-Tag om Tangens slimede Reb; dybt bored Foden sig i dyng-vaadt Sand, og Armen klamred sig om Stenens Rand og holdt – mens Bølgen skylled ud paany, stenraslende, med Syd og Gjenlydsgny, sugende Skvulp og Gurgel-Suk fra Huler, hvor Fjeldets Rødder sig i Havet skjuler." Karl Gjellerups fragment "Villaen ved havet" er inspireret af Arnold Böcklins berømte billede "Villa ved havet". Forfatteren har spurgt sig selv, hvad der mon er foregået i denne villa. Overvejelserne blev til et vidunderligt digt, der desværre aldrig nåede at blive færdigt. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Karl Gjellerup (1857-1919) debuterede i 1878 som forfatter med "En idealist" og vandt i 1917 Nobelprisen i litteratur sammen med Henrik Pontoppidan. Karl Gjellerup skrev romaner og noveller og var ofte kritisk over for kristendommen og de gængse normer. Han var inspireret af Georg Brandes‘ litteraturkritik og blev selv en del af Det moderne gennembrud i dansk litteratur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711596173
  • Udgivet:
  • 16. Februar 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Villaen ved havet; Judas. To fragmenter

"Ud fra den hule Bølges Purpur-Gab
med Skum-Kaskaden mod det lave Cap
et legem slyngedes; og Haanden greb
med Krampe-Tag om Tangens slimede Reb;
dybt bored Foden sig i dyng-vaadt Sand,
og Armen klamred sig om Stenens Rand
og holdt – mens Bølgen skylled ud paany,
stenraslende, med Syd og Gjenlydsgny,
sugende Skvulp og Gurgel-Suk fra Huler,
hvor Fjeldets Rødder sig i Havet skjuler."

Karl Gjellerups fragment "Villaen ved havet" er inspireret af Arnold Böcklins berømte billede "Villa ved havet". Forfatteren har spurgt sig selv, hvad der mon er foregået i denne villa. Overvejelserne blev til et vidunderligt digt, der desværre aldrig nåede at blive færdigt.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Karl Gjellerup (1857-1919) debuterede i 1878 som forfatter med "En idealist" og vandt i 1917 Nobelprisen i litteratur sammen med Henrik Pontoppidan. Karl Gjellerup skrev romaner og noveller og var ofte kritisk over for kristendommen og de gængse normer. Han var inspireret af Georg Brandes‘ litteraturkritik og blev selv en del af Det moderne gennembrud i dansk litteratur.

Brugerbedømmelser af Villaen ved havet; Judas. To fragmenterFind lignende bøger
Bogen Villaen ved havet; Judas. To fragmenter findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.