Bag om Wonderland
Alice har i årevis følt sig presset fra alle sider, som husmor på gården, som mor for sit eget barn, for sine mands børn af tidligere ægteskab og mor for en række plejebørn. Senest den egensindige Agneta, som udfordrer grænserne så vidt, at facaden krakelerer.
"Wonderland" er en roman om det at stå mellem sine biologiske børn og sine plejebørn, om den rolle, man må spille og følelserne, som ofte ser ganske anderledes ud. Om selvforagten når man hader gøgeungen, og lykken når man registrerer ømheden for dette væsen, som ad kringlede veje er endt på skødet af en.
Vibeke Marx har i mange år haft plejebørn, og selv om romanen ikke er tænkt som et debatoplæg, kan den ikke undgå at sætte spørgsmålstegn ved begrebet "professionel familiepleje".
Vibeke Marx (f.1948) er en helt central stemme i den danske samtidslitteratur, når det kommer til at skildre de mennesker, der lever på samfundets bund. Hun brød for alvor igennem som skønlitterær forfatter i 1990 med ungdomsromanen "Held og lykke Robinson", der vandt en nordisk ungdomsbogskonkurrence. Hun bevæger sig inden for flere forskellige genrer, og hendes forfatterskab tæller romaner og noveller til både børn, unge og voksne. Fælles for alle hendes bøger er et stort socialt engagement, der gør hende til en af den moderne, danske litteraturs stærkeste samtidskritiske stemmer.
Vis mere