Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Aflæring af kærlighed til køer

- en roman om klimapolitik og konsekvenser

Bag om Aflæring af kærlighed til køer

Eva Berg er klimaordfører for Radikale Venstre, men får tilegnet sig mere politisk magt. Hun har store ambitioner om at lave klimapolitik, der rykker. Hun er gift med den økologiske mælkebonde Asmus, som er et naturtalent til at passe køer. Køerne er dog desværre klimasyndere, og Eva får gennemført en voldsom reduktion af det animalske landbrug. Det fører til et dramatisk brud med Asmus. På skift følger vi Evas klimapolitiske løbebane og Asmus’ besvær med at få enderne til at nå sammen på landbruget. Sammen med Marek, hans ukrainske medhjælper, og Mareks mor, Irina, afprøver han nye ideer. Lykkes det? Sønnen, klimaingeniøren Martin, er ansat hos Ørsted og kommunalpolitiker for Liberal Alliance. Han og kæresten Judit er vigtige sidefigurer. Kærligheden mellem Eva og Asmus får et knæk med bruddet. Men kærlighed træder frem på forskellige scener gennem hele romanen. Uddrag af bogen Hans hænder skal lige mærke på det varme, mælkespændte yver. Mælken er modervæsken, tænker Asmus. Koen er det ultimative pattedyr. Fra naturens side kun beregnet til at amme sit eget afkom, men da der for 10.000 år siden opstod en mutation i Kaukasus, der gjorde, at mennesket kunne tåle den nærende komælk i voksenalderen, blev dette dyr vores nye følgesvend. Vores livslange ekstra–amme. 
 Et menneske forbliver et pattebarn hele livet. Når mælken, hvid og kølig, løber fra den åbne karton ned i glasset, som hånden griber om og fører op til munden, griber den hånd i virkeligheden om verdensmoderens bryst. Koens yver!
 Inderne, hinduerne, har forstået det. De holder koen hellig! Hvis Asmus var religiøs, ville han være hindu. Om forfatteren Ole Gadegaard Frandsen (f. 1953) har tidligere virket som studenterkursuslærer i Aalborg og skriver nu romaner for et voksent publikum. Debutromanen Dora delt i to fra 2021 er en fortælling med symbolik og magi. Men Aflæring af kærlighed til køer er 100 % realistisk – og ikke en usandsynlig historie.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775759507
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 260
 • Udgivet:
 • 20. Januar 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 152x221x22 mm.
 • Vægt:
 • 414 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 18. Juni 2024

Beskrivelse af Aflæring af kærlighed til køer

Eva Berg er klimaordfører for Radikale Venstre, men får tilegnet sig mere politisk magt. Hun har store ambitioner om at lave klimapolitik, der rykker. Hun er gift med den økologiske mælkebonde Asmus, som er et naturtalent til at passe køer. Køerne er dog desværre klimasyndere, og Eva får gennemført en voldsom reduktion af det animalske landbrug. Det fører til et dramatisk brud med Asmus. På skift følger vi Evas klimapolitiske løbebane og Asmus’ besvær med at få enderne til at nå sammen på landbruget. Sammen med Marek, hans ukrainske medhjælper, og Mareks mor, Irina, afprøver han nye ideer. Lykkes det? Sønnen, klimaingeniøren Martin, er ansat hos Ørsted og kommunalpolitiker for Liberal Alliance. Han og kæresten Judit er vigtige sidefigurer. Kærligheden mellem Eva og Asmus får et knæk med bruddet. Men kærlighed træder frem på forskellige scener gennem hele romanen.

Uddrag af bogen
Hans hænder skal lige mærke på det varme, mælkespændte yver. Mælken er modervæsken, tænker Asmus. Koen er det ultimative pattedyr. Fra naturens side kun beregnet til at amme sit eget afkom, men da der for 10.000 år siden opstod en mutation i Kaukasus, der gjorde, at mennesket kunne tåle den nærende komælk i voksenalderen, blev dette dyr vores nye følgesvend. Vores livslange ekstra–amme. 
 Et menneske forbliver et pattebarn hele livet. Når mælken, hvid og kølig, løber fra den åbne karton ned i glasset, som hånden griber om og fører op til munden, griber den hånd i virkeligheden om verdensmoderens bryst. Koens yver!
 Inderne, hinduerne, har forstået det. De holder koen hellig! Hvis Asmus var religiøs, ville han være hindu.

Om forfatteren
Ole Gadegaard Frandsen (f. 1953) har tidligere virket som studenterkursuslærer i Aalborg og skriver nu romaner for et voksent publikum. Debutromanen Dora delt i to fra 2021 er en fortælling med symbolik og magi. Men Aflæring af kærlighed til køer er 100 % realistisk – og ikke en usandsynlig historie.

Brugerbedømmelser af Aflæring af kærlighed til køerGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.