Bag om Apropos, der er ikke noget kød i
I Danmark har vi en madtradition med at planlægge vores måltider omkring kødet. Når vi af forskellige personlige årsager enten ønsker at skære ned eller helt fjerne kødet fra vores kost, kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle lave mad. Apropos, der er ikke noget kød i er skabt ud fra en ide om at fjerne labels fra mad. For når vi sætter labels på, danner vi fordomme. Det kan naturligvis være ganske nyttig viden, om noget er glutenfrit eller vegansk, hvis du gerne vil undgå lige netop disse ting. Men når vi skal servere vegansk mad for vores ikkeveganske familie og venner, kan det være en rigtig god idé at pakke de veganske gloser lidt væk.Lad mig give dig et eksempel: Du har inviteret familien til middag, men da du er på slankekur, har du valgt at spare lidt på kalorierne i aftenens menu. Du byder familien velkommen og præsenterer retten: Vi skal have fedtfattig lasagne … Tavsheden bliver nærmest larmende, for INGEN gider da at spise den. Derfor bruger Maria ikke “vegansk” foran nogle af de retter, hun laver. Og det er uanset, om det er på hendes restaurant Flavour Bastards, i Go’ Morgen Danmark på TV2 som kok, på hendes instagram eller i denne bog. Her er alt fra pulled mushroomburger, lasagne, chili sin carne til swampeshawarma og falafel.Alle opskrifter er veganske, men de er skabt med så stor smag, at når dine gæster har slikket deres tallerkner rene, kan du sige: ”Apropos, der er ikke noget kød i.”Velbekomme!
Vis mere