Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Børnene fra Bakkekammen

Bag om Børnene fra Bakkekammen

Hvordan har børnelivet ændret sig gennem de seneste 60-70 år? Det spørgsmål har fået økonomiprofessor emeritus Jesper Jespersen og forfatter og journalist Peter Olesen til at samle deres gamle 'bande' af barndomsvenner fra villavejen i Holbæk for at fortælle om, hvordan de husker årene på Bakkekammen. Børnene fra Bakkekammen er et tidsbillede. Den ser ind i børnelivet i den begyndende velfærdsstat, hvor børn ikke længere skulle tjene i marken eller på fabrikken efter skole. Nu kunne de endelig være børn med masser af venner og fritid. Tiden havde en langt lavere materiel levestandard end i dag, men for børnene handlede det om forudsigelighed, tryghed, venskaber og leg. Så det betød faktisk ikke så meget, om man havde det nyeste penalhus, eller hvilken radiomodel man havde derhjemme. Børnene fra Bakkekammen sætter nutidens børneliv i perspektiv. Den henvender sig til alle, der er interesserede i børneopdragelse og opvækstvilkår, både før og nu. Man vil uden tvivl kunne nikke genkendende til meget i bogen, hvis man er vokset op i samme generation som skribenterne, om man så er vokset op i et villakarter i Næstved, Aalborg eller Kerteminde – eller Bakkekammen i Holbæk.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788772161617
  • Udgivet:
  • 28. April 2022
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Børnene fra Bakkekammen

Hvordan har børnelivet ændret sig gennem de seneste 60-70 år? Det spørgsmål har fået økonomiprofessor emeritus Jesper Jespersen og forfatter og journalist Peter Olesen til at samle deres gamle 'bande' af barndomsvenner fra villavejen i Holbæk for at fortælle om, hvordan de husker årene på Bakkekammen.

Børnene fra Bakkekammen er et tidsbillede. Den ser ind i børnelivet i den begyndende velfærdsstat, hvor børn ikke længere skulle tjene i marken eller på fabrikken efter skole. Nu kunne de endelig være børn med masser af venner og fritid. Tiden havde en langt lavere materiel levestandard end i dag, men for børnene handlede det om forudsigelighed, tryghed, venskaber og leg. Så det betød faktisk ikke så meget, om man havde det nyeste penalhus, eller hvilken radiomodel man havde derhjemme.

Børnene fra Bakkekammen sætter nutidens børneliv i perspektiv. Den henvender sig til alle, der er interesserede i børneopdragelse og opvækstvilkår, både før og nu. Man vil uden tvivl kunne nikke genkendende til meget i bogen, hvis man er vokset op i samme generation som skribenterne, om man så er vokset op i et villakarter i Næstved, Aalborg eller Kerteminde – eller Bakkekammen i Holbæk.

Brugerbedømmelser af Børnene fra BakkekammenFind lignende bøger
Bogen Børnene fra Bakkekammen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.