Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dafnesyndromet

Bag om Dafnesyndromet

En klistret sommerdag i 1990'erne ankommer Miki til en efterskole på landet. Han forsøger at blive fri for sin mor, men det er svært, selv på afstand. På skolen vokser planterne vildt om bygningerne, der engang har huset en dyster drengeanstalt. Miki drages mod Laura, som fører ham mod både indre og ydre opløsning. 136 år senere interviewer et forskerteam Mikis mor, som har udviklet hidtil ukendte fysiske egenskaber. Hun fortæller om sit forhold til Miki og om, hvordan livet tager sig ud fra et perspektiv, der ikke længere kun er menneskeligt. I romanens tredje og sidste del møder vi nymfen Dafne, der for 4000 år siden blev forvandlet til et træ, da hun flygtede fra guden Apollon, og stadig er vred. "Dafnesyndromet" er spekulativ fiktion med træk fra både gotisk litteratur og græsk mytologi. En sanselig og poetisk fortælling om forvandling, flugt og om at overskride sig selv og blive et med naturen. Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980) debuterede i 2016 med romanen "Ø", som er solgt til udgivelse i adskillige lande, bl.a. Italien, Frankrig, England og USA, og som har vundet den internationale pris MARetica. I 2018 udgav hun sin anden bog "Havbrevene". Ud over sit forfattervirke er hun oversætter og kritiker. "Dafnesyndromet" er hendes tredje bog.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788728030271
  • Format:
  • MP3
  • Udgivet:
  • 2. September 2021
  • Oplæser:
  • Christoffer Skov, Siri Ranva Hjelm Jacobsen, line jønsson
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Dafnesyndromet

En klistret sommerdag i 1990'erne ankommer Miki til en efterskole på landet. Han forsøger at blive fri for sin mor, men det er svært, selv på afstand. På skolen vokser planterne vildt om bygningerne, der engang har huset en dyster drengeanstalt. Miki drages mod Laura, som fører ham mod både indre og ydre opløsning. 136 år senere interviewer et forskerteam Mikis mor, som har udviklet hidtil ukendte fysiske egenskaber. Hun fortæller om sit forhold til Miki og om, hvordan livet tager sig ud fra et perspektiv, der ikke længere kun er menneskeligt. I romanens tredje og sidste del møder vi nymfen Dafne, der for 4000 år siden blev forvandlet til et træ, da hun flygtede fra guden Apollon, og stadig er vred.
"Dafnesyndromet" er spekulativ fiktion med træk fra både gotisk litteratur og græsk mytologi. En sanselig og poetisk fortælling om forvandling, flugt og om at overskride sig selv og blive et med naturen.

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (f. 1980) debuterede i 2016 med romanen "Ø", som er solgt til udgivelse i adskillige lande, bl.a. Italien, Frankrig, England og USA, og som har vundet den internationale pris MARetica. I 2018 udgav hun sin anden bog "Havbrevene". Ud over sit forfattervirke er hun oversætter og kritiker. "Dafnesyndromet" er hendes tredje bog.

Brugerbedømmelser af DafnesyndrometFind lignende bøger
Bogen Dafnesyndromet findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.