Bag om Danmarks biodiversitet
Se, oplev og forstå, hvordan naturen udfolder sig – både den lille nære og den store vilde.
Det er fugle og dyr, fisk, insekter og planter, der tilsammen skaber den biodiversitet, vi møder hjemme i haven og ude i det åbne land, i skovens dybe stille ro, ved åens bredder og langs stranden ud til havet.
Og det er denne brogede variation af levesteder og frodige mangfoldighed af arter i forskellige former, farver og adfærd, som Danmarks biodiversitet handler om. For rig er den danske natur stadig, selvom det går den forkerte vej.
Bogens forfattere fortæller om udviklingen gennem de seneste 200 år, hvor biodiversiteten er havnet i en alvorlig krise, fordi vi ikke levner den plads i naturen. Men bogen giver også sit bud på, hvad der skal til for at skabe fremgang for alle Danmarks arter og dermed mulighed for enestående naturoplevelser – også i fremtiden. Bogen er rigt illustreret.
Kaj Sand-Jensen (f. 1950) er professor i Ferskvandsøkologi ved Biologisk Institut, Københavns Universitet og oprettede Biodiversitet som universitetsfag i 2005. Forfatter til mange videnskabelige artikler samt bøger om natur og biodiversitet samt redaktør på fembindsværket Naturen i Danmark (2010).
Jens Christian Schou (f. 1954) er naturfotograf, tegner og pensioneret skolelærer. Forfatter til bøger om biologi og planter som græsser, halvgræsser, skærmplanter og vandplanter. Sammen med Sand-Jensen forfatter til bogen Så forandret – Danmarks natur gennem 200 år (2019).
Vis mere