Bag om Det er en meget dårlig idé at gemme bananer
Det er en meget dårlig ide at gemme bananer handler om balancen i et ægteskab, når børnene er flyttet hjemmefra, om vaner og halvgamle ægtefolks forventninger til hinanden. Den handler om den stille undren over tid, hvordan man på sin vis føler sig som akkurat den samme som dengang, man var ung, og alligevel er man blevet en anden. Hvordan undgår man at vokse fra hinanden, så man ikke en skønne dag vågner op ved siden af et menneske, man ikke længere ved, hvem er. Romanen tager fat om den danske smålighed, hyggeracisme og navlebeskuende selvoptagethed og andres menneskers forventninger til én – og om at køre sur i disse… Én må jo give sig – hvis ikke begge.
“Hvis man bruger ord som ‘tillidskonto’ og regner med, at man får renter på sine gode gerninger, så har man misforstået alt. Vi stjæler hinandens liv. Vi er alle sammen tyveknægte. Sådan ser Keld på det. Det er en humoristisk og bevægende oplevelse at læse historien om en lokaljournalist, som i en fremskreden alder omsider forsøger at tilbageerobre sit ægteskab og sig selv, mens livet er ved at forsvinde mellem fingrene på ham.”
Mikael Busch (forfatter)
Det er en meget dårlig ide at gemme bananer er en yderst velskrevet bog. En bog der både er velskrevet, underholdende og formår at pirke til læserens følelser fortjener fem stjerner i min bog.
Christina Røn (din boganmelder)
Uddrag af bogen
Det har aldrig sagt mig noget som helst at rejse ud i verden. Hvad skulle jeg der? Skulle jeg rejse over på den anden side af jorden for at finde ud af, hvad jeg allerede ved? At ude er godt, men hjemme er bedst. Nej, den slags giver ingen mening for mig. Det har jeg også sagt til hende flere gange. Faktisk flere gang om ugen på det seneste. ”Man går ikke over åen efter vand”, siger jeg til hende. Hende, det er selvfølgelig min kone, og hun er ikke helt af samme overbevisning. Hun mener, at vi bør opleve noget på vores gamle dage. ”Vi bør opleve noget”, siger hun højdramatisk, som om vi ikke gør noget. Vi, der spiser og drikker, sover og går på lokum, læser avis og…
Om forfatteren
Michael Pedersen (f. 1974) er gymnasielærer og har tidligere udgivet Den afmægtige Adam, 2007, Evighedsstudenter, 2008 og Kierkegaards kabale, 2013, Potemkins paraply, 2021, En stor misforståelse, 2022, På egen regning, 2022.
Vis mere