Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dybhavsmatrosen

- Sømanden Ebbe Thomsens fantastiske liv i Polynesien

Bag om Dybhavsmatrosen

Da Ebbe Thomsen i 1913 fik hyre på et skib i indenrigsfart, havde han ingen anelse om, at det blev starten på et langt liv med en udenlandsk maritim karriere. Hans oplevelser ude i Stillehavet er beretningen om dæksdrengen fra Kolding, der som ung blev drevet af eventyrlyst, videbegær og ikke mindst af den kærlighed, han mødte på Samoa midt i Polynesien. Da han for første gang ankom til hovedstaden Apia, vidste han, at hans skæbne var beseglet. Det var her, han ville leve resten af sine dage. Ved første øjekast lignede det hele en naturperle i skønhed helt uden sidestykke. Det skulle dog snart vise sig, at der under overfladen lå stærke altødelæggende naturkræfter og lurede. Til søs uddannede Ebbe sig til matros, styrmand, telegrafist og navigatør. Hans ansættelse på amerikanske handelsskibe og flair for tal og handel berigede ham også med en maritim handelsuddannelse. 2. verdenskrig satte en brat stopper for en ellers lovende karriere i Polynesien. Skæbnen ville, at Ebbe ufrivilligt måtte foretage et stort karriereskift. Skiftet resulterede i, at han endte som politidirektør. Kærligheden til Polynesien og hans nye familie fjernede aldrig længslen hjem til Danmark. Savnet af hans danske familie fremgår af de mange års brevudveksling. De fleste af brevene hjem til familien blev af sikkerhedshensyn under 2. Verdenskrig gemt i et chartek. De blev først fundet i 1998 og er baggrunden for, at Ebbe Thomsens historie nu kan fortælles. Ebbe Thomsen er forfatterens grandonkel, og det var i et arvet møbel, at brevene dukkede op. Uddrag af bogen Bange og ude af kontrol, knugede han sig fast, samtidig med at han begyndte at lave gylpebevægelser. Hans knoer var allerede hvide af at holde fast, og han forsøget at få kontrol over spiserøret Pludselig kastede han op. Vindpresset gjorde, at maveindholdet sprøjtede ud over hele ansigtet. En del havnede nede i cockpittet og på vadsækken. Noget fløj bagud og ramte haleroret. De få gange han, i sit liv havde kastet op, var ingenting ved siden af det, han gennemlevede de næste ti minutter, men til sidst var der ikke mere i maven, og han sad foroverbøjet med smerter i mavemusklerne. Om forfatteren Jørgen Henrik Jensen (f. 1950) er uddannet klejnsmed og ingeniør. Dybhavsmatrosen er baseret på sømanden Ebbe Thomsens breve hjem til Danmark i perioden 1914 til 1974. Handlingen udspiller sig parallelt med handlingen i debutromanen, De valgte at kalde dig Grethe.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776084103
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 268
  • Udgivet:
  • 15. september 2023
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 146x211x20 mm.
  • Vægt:
  • 390 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 28. december 2024
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Beskrivelse af Dybhavsmatrosen

Da Ebbe Thomsen i 1913 fik hyre på et skib i indenrigsfart, havde han ingen anelse om, at det blev starten på et langt liv med en udenlandsk maritim karriere. Hans oplevelser ude i Stillehavet er beretningen om dæksdrengen fra Kolding, der som ung blev drevet af eventyrlyst, videbegær og ikke mindst af den kærlighed, han mødte på Samoa midt i Polynesien. Da han for første gang ankom til hovedstaden Apia, vidste han, at hans skæbne var beseglet. Det var her, han ville leve resten af sine dage.
Ved første øjekast lignede det hele en naturperle i skønhed helt uden sidestykke. Det skulle dog snart vise sig, at der under overfladen lå stærke altødelæggende naturkræfter og lurede.
Til søs uddannede Ebbe sig til matros, styrmand, telegrafist og navigatør. Hans ansættelse på amerikanske handelsskibe og flair for tal og handel berigede ham også med en maritim handelsuddannelse.
2. verdenskrig satte en brat stopper for en ellers lovende karriere i Polynesien. Skæbnen ville, at Ebbe ufrivilligt måtte foretage et stort karriereskift. Skiftet resulterede i, at han endte som politidirektør.
Kærligheden til Polynesien og hans nye familie fjernede aldrig længslen hjem til Danmark. Savnet af hans danske familie fremgår af de mange års brevudveksling. De fleste af brevene hjem til familien blev af sikkerhedshensyn under 2. Verdenskrig gemt i et chartek. De blev først fundet i 1998 og er baggrunden for, at Ebbe Thomsens historie nu kan fortælles.
Ebbe Thomsen er forfatterens grandonkel, og det var i et arvet møbel, at brevene dukkede op.
Uddrag af bogen
Bange og ude af kontrol, knugede han sig fast, samtidig med at han begyndte at lave gylpebevægelser. Hans knoer var allerede hvide af at holde fast, og han forsøget at få kontrol over spiserøret Pludselig kastede han op. Vindpresset gjorde, at maveindholdet sprøjtede ud over hele ansigtet. En del havnede nede i cockpittet og på vadsækken. Noget fløj bagud og ramte haleroret. De få gange han, i sit liv havde kastet op, var ingenting ved siden af det, han gennemlevede de næste ti minutter, men til sidst var der ikke mere i maven, og han sad foroverbøjet med smerter i mavemusklerne.
Om forfatteren
Jørgen Henrik Jensen (f. 1950) er uddannet klejnsmed og ingeniør. Dybhavsmatrosen er baseret på sømanden Ebbe Thomsens breve hjem til Danmark i perioden 1914 til 1974. Handlingen udspiller sig parallelt med handlingen i debutromanen, De valgte at kalde dig Grethe.

Brugerbedømmelser af Dybhavsmatrosen



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.