Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Essays

"Essays" er en diskussion af det moderne gennembruds individuelle lykkebegreb, som Johannes kasserede. I "Essays" påviser han en litterær tendens i modsat retning af Georg Brandes' hovedstrømninger; en symbolistisk tendens og en dyb mening i verden. Forfatteren Johannes Jørgensen (1866-1956) blev født i Svendborg. Han flyttede til København og senere til udlandet, men vendte hjem til fødebyen som kendt forfatter af store rejseberetninger, digte og særligt helgenbiografier. Johannes Jørgensen konverterede til katolicismen og er især i Italien kendt for sin biografi om Frans af Assisi. I sin samtid var Jørgensen anerkendt som digter og symbolist ligesom hans samtidige Viggo Stuckenberg og Sophus Claussen, mens det kom til store offentlige konfrontationer mellem Claussen og Jørgensen i diskussionen af, hvad symbolismen er og rummer. Jørgensens religiøse etos kom på tværs af Claussens poetik. Et hovedtema i katolske Jørgensens omfattende forfatterskab er menneskets splittelse mellem kønsdriften og higen efter Gud og evigheden.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711671924
  • Udgivet:
  • 6. April 2017
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Essays

"Essays" er en diskussion af det moderne gennembruds individuelle lykkebegreb, som Johannes kasserede. I "Essays" påviser han en litterær tendens i modsat retning af Georg Brandes' hovedstrømninger; en symbolistisk tendens og en dyb mening i verden.

Forfatteren Johannes Jørgensen (1866-1956) blev født i Svendborg. Han flyttede til København og senere til udlandet, men vendte hjem til fødebyen som kendt forfatter af store rejseberetninger, digte og særligt helgenbiografier. Johannes Jørgensen konverterede til katolicismen og er især i Italien kendt for sin biografi om Frans af Assisi. I sin samtid var Jørgensen anerkendt som digter og symbolist ligesom hans samtidige Viggo Stuckenberg og Sophus Claussen, mens det kom til store offentlige konfrontationer mellem Claussen og Jørgensen i diskussionen af, hvad symbolismen er og rummer. Jørgensens religiøse etos kom på tværs af Claussens poetik. Et hovedtema i katolske Jørgensens omfattende forfatterskab er menneskets splittelse mellem kønsdriften og higen efter Gud og evigheden.

Brugerbedømmelser af EssaysFind lignende bøger
Bogen Essays findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.